Kveite i kål - Senja Matstudio

Kveite i kål

Kan du lage fårikål? Da kan du også lage kveite i kål. Dette er en sunn og god fiskerett med kort tilberedningstid og mye god næring.

Kveite i kål

Eirik Nilssen /Senja Matstudio Kveite i kål Kveite i kål Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 4
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 1 kg kveitefilet og noen stykker med bein fra nakke eller hode
  • 1 kg hodekål
  • 1 ss hel pepper
  • 1 ss salt
  • 4 dl vann

Slik gjør du

  1. Skjær kveitekjøttet i biter på ca 3 x 3 cm.
  2. Skjær opp hodekålen i båter.
  3. Legg kveitebiter og kål lagvis i gryta på samme måte som du gjør når du skal lage fårikål.
  4. Strø salt og pepper mellom lagene.
  5. Om du vil ha en tykkere kraft kan du ha ca 1 ss hvetemel mellom lagene.
  6. Hell vann over gryta til slutt og kok forsiktig til kålen er blitt myk.
  7. Rist litt på gryta underveis for å unngå at det svir seg. Potet og flatbrød er godt til denne retten.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.