Klausengruppen fra Sortland har en lang tradisjon som bolig- og prosjektutvikler

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

Den lokale bedriften Klausengruppen har opparbeidet seg en lang og innholdsrik erfaringsbank som bolig- og prosjektutvikler siden oppstarten i 1985.

Starten for Klausengruppen i 1985 var som et rådgivende ingeniørselskap, men har siden utviklet seg videre til et selskap som jobber mye med prosjektutvikling, og som kan bistå byggherre fra de første skisser til nøkkelen står i døra.

I dag har Klausengruppen kontorer både i Riga og på Sortland, noe som innebærer at byggeprosjekter kan gjennomføres svært effektivt, med høyere kvalitet og lavere kostnader.

Teamet i Norge består av to sivilingeniører, i tillegg til en interiørarkitekt og en økonomiarbeider, forteller daglig leder Gunnar Klausen.

Bedriften så dagens lys da faren til Gunnar ønsket å ha Gunnar og broren med på oppstarten av et nytt rådgivende ingeniørkontor.

Daglig leder Gunnar Klausen hos Klausengruppen.
Daglig leder Gunnar Klausen hos Klausengruppen.

– I dag jobber vi med rådgiving på mange områder innen byggeteknikk, men leilighetsbygg er en stor del av porteføljen vår.

Gunnar Klausen

Utformingen av prosjektene baserer seg til stor grad på bruk av ferdige bygningsmoduler, og en rekke prosjekter er under oppføring og på tegnebrettet, forteller Gunnar Klausen. 

De fleste av prosjektet til Klausengruppen baserer seg på modulbygg.
De fleste av prosjektet til Klausengruppen baserer seg på modulbygg.

Kompetente fagfolk

Klausengruppen var tidlig ute med modulbygg, og i Baltikum er det mye ekspertise innenfor dette feltet.

Modulhusene bygges i tre, noe som både er effektivt, men også en lønnsom måte å bygge på. Trematerialer har ikke hatt den samme prisstigningen som stål og betong, og den siste tiden har det også vært en reduksjon i prisen på produkter av tre. 

Prosjektledere Sandra Busa-Kleusena og Mārtiņš Baumanis.

-Vi etablerte et prosjektkontor i Riga for rundt 10 år siden, og det har gjort at vi er meget konkurransedyktige på pris, kvalitet og leveransetid på alle våre prosjekter.

Gunnar Klausen

Et annet fortrinn kombinert med de gunstige prisene på treverk, er de miljømessige gevinstene som bygging med trematerialer gir. Dette gjør at modulbygg i tre til en uslåelig kombinasjon, poengterer Gunnar Klausen. 

Viktig å bidra der man kan

Bedriften fra Sortland opplever gode tider i bransjen, og jobber for tiden med flere spennende prosjekter. Nå oppføres det blant annet et leilighetsbygg på Sortland og et i Harstad, begge prosjektene er basert på modulleveranser fra Estland.

Tanåsen Boligpark ligger meget fint plassert i populære Kanebogen. Illustrasjon: xr visuell kommunikasjon 

–Det er fint å bidra til å bygge hjem til folk som ønsker å etablere seg i nord.

Gunnar Klausen

– Det er mye spennende utvikling som foregår i nord, og da trenger det å tilrettelegges for at alle de som flytter hit for å jobbe har et sted som de kan kalle for hjemmet sitt. Det er her vi i Klausengruppen kommer inn. 

Gunnar Klausen
Under oppbygging; Steinbruddet Panorama Hus A på Sortland.

Store prosjekter på gang

Et typisk prosjekt for Klausengruppen er at en oppdragsgiver tar kontakt med dem tidlig i prosessen.

Andre ganger er det prosjekter som ikke har latt seg realisere med konvensjonell byggemetode, og hvor Klausengruppen foretar en om-prosjektering slik at det lar seg realisere med moduler. 

– I begge tilfellene tar vi ansvar for all prosjektering og prosjektledelse, sammen med våre dyktige samarbeidspartnere. Dette gjør at vi kan gjennomføre ett komplett prosjekt fra start til slutt, fortelle Klausen.  

Det er veldig fint å kunne bidra til å bygge hjem til folk som ønsker å etablere seg i nord, sier prosjektleder Sandra Busa-Kleusena.

Leverer alltid det de lover

Som prosjektutviklere vil Klausengruppen ha ansvar for plantegninger, godkjenninger, modulbygg, montering og ferdigstilling. Alt til konkurransedyktige priser, forteller Klausen.

-Vi har jo vært med på mange prosjekter opp gjennom årene, men opplever i stor grad at vi har et fortrinn på kvalitet og pris.

Gunnar Klausen

Pris er en viktig faktor i byggebransjen, og det å kunne levere til rett tid er også svært avgjørende. Boligprosjektet Tanåsen i Harstad var ett slik prosjekt hvor Klausengruppen konkurrerte med flere entreprenører om prosjektet.

I dette tilfellet var det ingen som kunne konkurrere med våre løsninger på kostnader, leveringstid og kvalitet, og alle fordelene med våre prosjektløsninger, avslutter en godt fornøyd Gunnar Klausen hos Klausengruppen. 


Flere saker om Klausengruppen:

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Klausengruppen AS


Den lokale bolig- og prosjektutvikleren Klausengruppen AS har lang erfaring innen byggeteknikk og leilighetsbygg. Klausengruppen har gått fra å være et rent rådgivende ingeniørselskap, til å ha utviklet seg til et selskap som prosjekterer store komplekse bygg. Klausengruppen ledes av sivilingeniørene Aage og Gunnar Klausen.

Produsert av Næring i Nord.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.