NORD-NORGE | Annonseinnhold

Klaro Renseanlegg sørger for naturlig rensing av avløpsvann

Stadig flere nordlendinger velger bioteknologisk vannbehandling og fullbiologiske renseanlegg fra Klaro Renseanlegg. Deler av løsningen er produsert i Lyngen.

Mange som har tradisjonell septiktank fra 70-, 80- og 90-tallet, får nå pålegg om oppgradering av sin avløpsløsning. Da har Klaro Renseanlegg og deres norsk-produserte, naturlige, kjemisk-biologiske løsninger vist seg å være et godt alternativ for mange. Ingen mekanikk. Ingen pumper, og store slamlagre sikrer kun en slamtømming i året.

Bjørn Vereide og Klaro Renseanlegg er fornøyd med at stadig flere nordlendinger velger bioteknologisk vannbehandling og fullbiologiske renseanlegg fra Klaro Renseanlegg.
Bjørn Stiansen og Klaro Renseanlegg Norge AS er fornøyd med at stadig flere nordlendinger velger bioteknologisk vannbehandling og fullbiologiske renseanlegg fra Klaro Renseanlegg.

Klaro sine minirenseanlegg fungerer etter den grundig testede fullbiologiske SBR-metoden (sekvensiell biologisk rensing). Den er enkel i sin tekniske oppbygning, samt lett å tilpasse ulike behov.

Klaro Renseanlegg Norge har flere enn 300.000 brukere, og et stort antall av disse benytter seg av mini-renseanlegg for rensing av avløpsvann fra hus og hytter. 

Nedgraving av mini-renseanlegg fra Klaro Renseanlegg Norge.

Bastionen nord for Trondheim

Gjennom et årelangt samarbeid mellom Klaro Renseanlegg Norge AS og Varme og Bad Narvik har stadig flere nordlendinger fått kjennskap til de gode løsningene. 

Varme og Bad Narvik forklarer hvorfor de velger å samarbeide med akkurat Klaro Renseanlegg.

Hans Ronny Karlsen hos Varme og Bad Narvik er tett samarbeidspartner med Klaro Renseanlegg.

– Klaro kommer best ut i alle tester jeg har sett på både driftssikkerhet og kapasitet. Dette med kapasitet er viktig, det skal kunne gå minimum ett år mellom hver tømming, slår Hans Ronny Karlsen i Varme og Bad Narvik fast.

Rørlegger Mathias Holand hos Varme og Bad Narvik.
Butikkansvarlig Christel Sundby hos Varme og Bad Narvik.

Varme og Bad Narvik forsyner særlig hytte-kunder i Narvik, Evenes og Ballangen med de bioteknologiske anleggene. Narvik-væringene utfører også service helt fra Finnmark til Ofoten, som eneste godkjente servicepartner for Klaro Renseanlegg. 

Teknisk leder hos Klaro Renseanlegg Norge, Øystein Vereide, er svært godt fornøyd med samarbeidet med sine nordnorske kollegaer.

Narvik har vært vår største bastion nord for Trondheim. Samarbeidet med Varme og Bad Narvik har vært en stor suksesshistorie. Vi har kommet bra inn i markedet i regionen, Evenes, Ofoten og Narvik takket være Reidar og Hans-Ronny som har gjort en veldig solid jobb.

Vi har renseanlegg fra Lindesnes i sør til Kokelv i nord, og er godt representert i alle landets fylker. 

Øystein Vereide
Håvard Ingebrigtsen og Bjerkvik Maskin er en av Klaro sine tette samarbeidspartnere i nord.

En annen samarbeidspartner i nord er Bjerkvik Maskin. Bjerkvik Maskin ble etablert sommeren 2007 av Håvard Ingebrigtsen, og har de siste årene vært tett samarbeidspartner til Klaro Renseanlegg Norge og Varme og Bad Narvik.

Samarbeidet med Bjerkvik Maskin har vært formidabelt og viktig for å serve våre mange kunder i nord, forteller Øystein Vereide.

Bjerkvik Maskin har mange oppdrag i løpet av året hvor de monterer og etablerer renseanlegg fra Klaro Renseanlegg Norge.

Tette bånd

Sammen med far Bjørn Stiansen leder han Klaro Renseanlegg Norge med 19 ansatte på Sørlandet. En solid familiebedrift som kombinerer den internasjonale spisskompetansen i Klaro med god kjennskap til lokale forhold.

– Det å jobbe tett på opphavet er optimalt. Det er nok en annen tone enn vanlige kolleger, men veldig tydelige kommunikasjonslinjer som man har etablert tidlig. Det fungerer kjempebra, sier Øystein Vereide.

Redusere utslipp

Renseanlegget renser fosfor, suspendert stoff, BOF5 og kan leveres med tilleggsmoduler for bakterierensing. Klaro utfører service og vedlikehold på anlegget, og sikrer dermed optimal drift og gode utslippsverdier.

Minirenseanlegg fra Klaro er konstruert for effektiv rensing av avløpsvann fra hus og hytter. Illustrasjon: Klaro Renseanlegg Norge.

– Flere og flere kommuner vil fremover pålegge boliger med slike eldre løsninger å gjøre noe for å redusere sine utslipp. Mange velger da minirenseanlegg.

Øystein Vereide

Klaro Renseanlegg er en av flere norske leverandører av renseanlegg, men skiller seg fra mange av produktene av flere årsaker. 

Klaro Renseanlegg er delvis produsert i Lyngen og leveres og monteres blant annet av Varme og Bad i Narvik.

– Vårt produkt er designet fra grunnen og opp i Norge. Vi kjøper tanker, innmat og styring og bygger det til renseanlegg, og benytter norske glassfiber-produsenter.

Øystein Vereide

Klaro sine produkter er produsert med norske forhold i tankene. Vi har grunnforhold som stadig skifter på seg på grunn av telehiv, og det må man ha kunnskap til. Derfor er det uhørt at våre produkter går i stykker i møte med den norske naturen, sier Øystein Vereide.

Varme og Bad i Narvik er en av de godt kvalifiserte samarbeidspartnerne til Klaro Renseanlegg i nord.

Til både store og små anlegg hører rådgiving, levering og montering, alltid med lokale kvalifiserte samarbeidspartnere. 

– Vi står også for service og vedlikehold, og dermed en problemfri drift av Klaro-anlegget, avslutter Vereide.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Klaro Renseanlegg Norge AS


Mer enn 300.000 mennesker bruker et renseanlegg fra Klaro hver dag. Renseanlegg fra Klaro er meget enkle i sin tekniske oppbygning – og lett å tilpasse ulike behov. Nysgjerrig på denne typen handtering av avløpsvann? Les mer om den fascinerende teknologien her.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.