Johansen Maskin fra Korgen sørger for førsteklasses finish

Johansen Maskin fra Korgen på Helgeland reiser like gjerne landemerker som de klargjører hustomter med millimeterpresisjon.

At det skal være finere når du ruller avgårde med gravemaskinen enn når du kom, er mantraet til denne bedriften. 

– Få det rett med en gang, få det fint og ordentlig og med en god finish. Det skal være finere når du drar enn når du kom, det er en viktig regel, sier maskin- og transport-entreprenør Jarl-Tore Johansen.

Maskin- og transport-entreprenør Jarl-Tore Johansen og de ansatte hos Johansen Maskin trives svært godt bak spakene i bedriftens mange maskiner.
Maskin- og transport-entreprenør Jarl-Tore Johansen og de ansatte hos Johansen Maskin trives svært godt bak spakene i bedriftens mange maskiner. Foto: Thomas Jensen / TV Klipp

Å sitte i styrhuset bak spakene i gravemaskinen har vært målet hans siden han gikk i første klasse. Johansen er oppvokst på gård, og kjørte ofte maskiner sammen med opphavet. Det å ha styring på store maskiner ble raskt noe han fattet interesse for og fikk inn med morsmelka.

I 2003 startet han opp som maskinentreprenør i Korgen i Hemnes kommune på Helgeland, og han har trivdes fra dag én.

I 2003 startet Jarl-Tore Johansen opp som maskinentreprenør og har trivdes i jobben og ute blant kundene siden starten. Foto: Hilde Johansen

Rett i graveren i 1992

Jeg liker både variasjonen i oppdragene og presisjonen som kreves, sier Johansen, som er på tråden med Næring i Nord direkte fra styrhuset i gravemaskinen.

For øyeblikket bistår han i et oppussingsprosjekt i Korgen – i morgen er det garantert noe nytt igjen. 

Allerede i 1992 var satt Jarl-Tore Johansen bak spakene i en gravemaskin med et klart mål om å kunne leve av interessen for maskiner. Foto: Thomas Jensen / TV Klipp

– Jeg trives veldig godt i graveren.

Jarl-Tore JOhansen

De er en stor bedrift i lokalsamfunnet i Hemnes. Som daglig leder i Johansen Maskin holder han styr på nesten 30 ansatte og en stadig voksende maskinpark. Et eget verksted for tyngre kjøretøy og sentral godkjenning klasse 2 kommer godt med.

– Jeg kjøpte meg først én graver, så ble det gradvis flere. Dernest en lastebil, en hjullaster, en lastebil til, til dagens maskinpark på cirka 20 biler og 15 gravere.

Jarl-Tore Johansen

Dagens maskinpark til Johansen Maskin AS består av cirka 20 biler og 15 gravere.
Dagens maskinpark til Johansen Maskin AS består av cirka 20 biler og 15 gravere. Foto: Thomas Jensen / TV Klipp

Selskapet jobber seg like gjerne gjennom fjell i Helgelands mange tunnelprosjekter som de bistår med utbygging av byggetomter for privatpersoner. 

Fra stort til smått

De er et godt innarbeidet team som tar på seg alt innen transport og graving. De siste 20 årene har det vært nok å ta tak i, grave og frakte i regionen. 

Johansen Maskin AS startet opp i 2003 har i dag 20 ansatte og en stadig voksende maskinpark.
Johansen Maskin AS startet opp i 2003 har i dag nesten 30 ansatte og en stadig voksende maskinpark. Foto: Thomas Jensen / TV Klipp

Vi gjør mye hustomter, vann og kloakk, og har også vært engasjert i mange store prosjekter i regionen.

Johansen Maskin bistår kunder både på store og mindre prosjekter og er en betydelig lokal aktør. Foto: Thomas Jensen / TV Klipp

De omsetter for omlag 70 millioner kroner årlig, mye av det lokalt på Helgeland. Blant de mange prosjektene er den nye Korgen Fysak Barnehage. Et spennende prosjekt med uteområde som tilrettelegger for fysisk utfoldelse for den oppvoksende slekta i bygda. 

For øyeblikket er de mannsterke inne i et høytflyvende prosjekt i Mosjøen. Johansen Maskin skal her bistå med transport av komponenter til vindmøllene som monteres i Mosjøen.

– Jeg sier det ofte, og mener det: Vi kan transportere alt.

Jarl-Tore Johansen og Johansen Maskin har mange prosjekter på gang. Foto: Hilde Johansen

Akkurat nå kjører vi vindmøller på høyfjellet, i samarbeid med Bergen spesialtransport, sier Johansen.

75 meter lange blad ankommer sjøveien og fraktes opp på fjellet ved hjelp av en 82 meter lang henger. Et krevende prosjekt der det både god kommunikasjon, mange mennesker i sving og full fokus.

– En fører kjører bak og styrer hengeren med fjernstyring. Da er det om å gjøre å være forsiktig og gjøre det du skal.

De ansatte hos Johansen Maskin trives godt i den store variasjonen i oppdrag. Foto: Thomas Jensen / TV Klipp

E6 og nasjonalbibliotek

Teamet påtar seg alt av oppdrag innen graving, massetransport, spesialtransport, planering, drenering, utleie av maskiner, tomtearbeid og mer. Dette har gjort dem til en solid underleverandør til regionens mange store byggeprosjekter. 

Gjengen hos Johansen Maskin ser frem til mange spennende prosjekter i tiden som kommer. Foto: Thomas Jensen / TV Klipp

De har lagt grunnlaget for mye arbeid på E6 i en årrekke, vannkraftutbygging, vann, kloakk og hustomter fra Lofoten i nord til Oslo i sør. De er stolt av å ha vært engasjert i utbyggingen av Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana, der de har brukt mye tid og krefter.

– Det er prosjekter som vil stå seg i tid som vi er stolte av å ha vært med på. Nybygget til nasjonalbiblioteket er solid nok til å stå i hundrevis av år, avslutter Johansen.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Johansen Maskin AS


Johansen Maskin AS, er et maskinentreprenørselskap med base i Korgen. Vi startet opp i 2003 og har per i dag nærmere 30 ansatte.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.