NORD-NORGE | Annonseinnhold

Hokland Marina i Harstad ønsker kundene velkommen i et nytt og topp moderne bygg

Hokland Marina har lagt ned stor innsats for at folk skal kunne nyte fritiden ute på havet. I den spesielle tiden med reiseforbud og korona har stadig flere funnet glede i båt og kunne nyte fridager på havet.

Vi har kanskje ikke fire årstider eller særlig ofte shortstemperatur, men nærheten til havet kan ingen ta fra oss.

Petter Borgen, daglig leder for Hokland Marina.

– Vi har en fantastisk skjærgård som virkelig er en av de store verdiene med å bo her man bor. Stadig flere kjenner på at de vil bruke havet nå, sier Petter Borgen i Hokland Marina i Harstad. 

Petter Borgen er daglig leder for et team bestående av ni dedikerte ansatte som legger sin stolthet i å skaffe båt til folket.

Rødglødende etterspørsel

Enten det gjelder å finne rette farkost, skaffe utstyr til fisketuren, ny motor eller behov for ei overhaling på båten står de ansatte hos Hokland Marina klar til å hjelpe.

I butikken til Hokland Marina finner du alt du trenger for å gjøre båtlivet trygt og komfortabelt.
I butikken til Hokland Marina finner du alt du trenger for å gjøre båtlivet trygt og komfortabelt. Foto: Michael Ulriksen.

Stadig flere nordlendinger, primært fra Hålogaland, men også fra Salten og områder lengre nord, tar turen til den marine bedriften i Harstad.

Et nybygg til nærmere 12 millioner kroner har bidratt til å løfte kundeopplevelsen ytterligere.

Det nye bygget er som et verktøy som gjør jobben vår lettere og gjør det lettere å innfri kundene sine forventninger.

Petter Borgen

Se video under:

Video fra Hokland Marina i Harstad.

For Hokland Marina kunne ikke timingen for investeringa vært bedre. I nybygget med serviceavdeling, verksted og butikk har telefonen vært rødglødende den siste tiden. Bedriften er stolte av anlegget sitt med båtplasser, drivstoffanlegg med bensin og diesel, to verkstedløp og stor butikk.

I nybygget har Hokland Marina fått plass til serviceavdeling, verksted og butikk. Foto: Michael Ulriksen.

Også i den velutstyrte havna med plass til 85 båter koker det av liv på en tid av året der det normalt sett er rolig. Interessen har lenge vært stor, men skrinlagte sydenturer og feriepenger på bok har ført til at etterspørselen etter fritidsbåt for alvor har skutt i taket.

Fornøyde kunder

Salt sjøluft i nesen og muligheten til å dra middagen over ripa er gleder som vi nordlendinger har rett utenfor stuedøra, og som stadig flere ønsker å benytte seg av. Hos Hokland Marina har det kokt lenge og Petter Borgen er stolt over de mange fornøyde kundene som kan kose seg på havet med båt levert av Hokland Marina.

– Vanligvis smeller det etter påske og mot sommersesongen, men det siste året har vi levert båter hele vinteren. Vi opplever en voldsom etterspørsel, forteller Petter.

Det store blå

Det store blå er god butikk. Siden 2015 har omsetninga nærmest doblet seg, fra 17 millioner kroner i året til fjorårets 32 millioner kroner. Det er uten tvil fisken som frister mest. Båter med god dekkplass til fiske og et lite hus til å varme seg i innimellom slagene er det mest rift om. Også båter med plass til et par overnattinger står høyt på ønskelista til folket.

I nybygget finner kundene blant annet produkter fra de kjente merkevarene Yanmar, Suzuki, Mercury og Evinrude. Foto: Michael Ulriksen.

Vi merker for alvor at det er for lite båter i markedet. Etterspørselen er større enn tilbudet.

Petter Borgen
Etterspørselen er større enn tilbudet og båtene ligger ikke lenge inne hos Hokland Marina før de selges. Foto: Michael Ulriksen.

Siden han startet i jobben i 2016 har han stortrivdes i Hokland Marina. Som utdannet økonom holder han styr på sysakene – eller skal man si fiskesakene – og trives sammen med åtte ansatte i en hektisk og variert hverdag. Alle med forskjellige egenskaper som sammen utgjør et vitalt team med stor kapasitet.

Suzuki og Mercury er blant merkene Hokland Marina i Harstad forhandler.

– Vi har knapt fått trukket pusten for tiden, men det viktigste er å møte kundene på forventningene og innfri det vi lover er det det handler om. Man strekker seg for å gjøre kundene fornøyde, sier Petter.

Teamet hos Hokland Marina

I bruktbåtmarkedet sirkulerer enorme mengder farkoster, og Hokland Marina satser enda sterkere på å imøtekomme interessen.

Petter Borgen er daglig leder for et team bestående av ni dedikerte ansatte. Foto: Michael Ulriksen.

Butikksjef Einar, Anita på delelager, Trond Børre på kundemottak på verksted, medarbeider Michael i butikken, verkstedmester Dan Tore, mekanikerne Fredrik og Håkon fikk nylig en ny kollega da bedriften søkte etter selger. Mathias ble den utvalgte blant 32 søkere på salg.

Stor etterspørsel gjør at det er hektiske dager for nyansatte selger Mathias Myreng, og de ansatte hos Hokland Marina.

– Han gjør allerede en glimrende jobb og sørger for at vi øker kapasiteten for salg av båt, både ny og brukt, forteller Petter. 

Hokland Marina kan tilby et bredt utvalg i teknologi til båter også i fritidssegmentet. Foto: Michael Ulriksen.

Rundt neste sving venter ei ytterligere oppgradering av småbåthavna, og den flytende utstillinga i havna skal rustes ytterligere opp. Da kan kunder ta en nærmere titt på og utstrakt grad teste ut båtene. 

Etter å ha fått på plass nytt bygg med god utstilling innendørs, står nå en oppgradering av småbåthavna for tur.

Da er det bare å sette sjøbein og teste ut det vi har å tilby.

For tiden er det båter som er fokus i utstillingen, men Hokland Marina selger også snøscootere.

Én del av butikken har imidlertid fått støve litt ned den siste perioden – og det er snøscooter-utstillingen. 

Hokland Marina er klar for å ta i mot nye og gamle kunder i det nye bygget i Harstad.

– Det begrenser seg selv når den store hotspoten, Svenskegrensa, er utenfor rekkevidde. Men når verden gjenåpnes, er vi klare, avslutter Hokland Marina-lederen.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold | Hokland Marina

Tlf 77 00 05 80
post@hoklandmarina.no

Hokland Marina er et selskap i Seaworks Gruppen , og har eiere med et langsiktig perspektiv. Stor butikk med godt utvalg av utstyr og deler. Vår hovedleverandør er FLAK som er nordens største innen båtustyr. Forhandler av flere anerkjente båtmerker. Vi har til en hver tid båter på lager og i utstilling både inne og utendørs.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.