NORD-NORGE | Annonseinnhold

Harstad-firmaet Hinnstein styrer skuta med fjellstø kompetanse og lokal tilhørighet

Hvert år i september tar alle ansatte hos Hinnstein turen opp den 560 meter høye Hinnstein-toppen i Harstad. En fjelltopp som representerer firmaets viktigste verdier; fjellstø kompetanse og lokal tilhørighet.

– Når følelser får smelte sammen med kunnskap og erfaring, evner vi å gjøre lokalsamfunn og livet til menneskene rundt oss enda bedre, sier nyansatt daglig leder Arnt Marius Eriksen.

Fjellstø Harstadværing

– Vi er en like ekte Harstad-væring som fjellknausen vi oppkalt etter, sier Eriksen, og viser til det populære turmålet seks kilometer sør for Harstad.

Tilhørighet og røtter er viktig for de ansatte hos Hinnstein.
Tilhørighet og røtter er viktig for de ansatte hos Hinnstein. Bak fra venstre: Michael Pettersen, Lisa Marie Winther, Stine Sareussen, Gøran Heide, Arne Harald Karlsen, Erling Pettersen. Foran fra venstre: Stian Johansen, Jon Bolstad, Kjell Gustavsen, Bertil Munkeby. Foto: Michael Ulriksen

For tilhørighet og røtter er viktig for Hinnstein. Ved siden av å dele bedriftens eierskap imellom seg, deler rådgiverne også noe annet – engasjementet for egen region.

– Det skjer noe med prosessen og resultatet når tilhørighet og røtter blir en del av drivkraften.

Arnt Marius Eriksen
Lisa Marie Winther og Stian Johansen sammen med resten hos Hinnstein har et stort hjerte og engasjementet for egen region. Foto: Michael Ulriksen

Når vi kan bidra i prosjekter som er med på å skape økt bolyst og trivsel i våre egne nærområder, jobber vi ikke bare med kunnskap, men også med lidenskap, beskriver Eriksen.

Grensesprengende

Et godt eksempel er Harstads nye sykkelpark. Et spektakulært anlegg av internasjonal toppklasse som på mange måter har vært et i overkant hårete prosjekt i «lille» Harstad.

Foto: Velosolutions Scandinavia/ HCK

Takket være grensesprengende samarbeid mellom en rekke aktører som alle har hatt et brennende ønske om å få dette til, kan byen i dag skilte med å huse verdens nordligste VM-sertifiserte pump track.

– Ved siden av å være ansvarlig søker, har vi også hjulpet til med råd og veiledning i andre deler av prosessen. I dette arbeidet har vi stått sammen med en hel by og heiet frem prosjektet.

Lisa-Marie Winther
Verdens nordligste VM-sertifiserte pump track. Foto: Simen Loholt

En del av jobben er også blitt gitt prosjektet som gave, forteller ingeniør Lisa-Marie Winther, som føler seg beæret over å ha fått jobbe med den eventyrlige sykkelparken.

Kjemper i toppen

Lisa er også, sammen med avdelingsleder Kenneth Dallager, delaktig i et annet pågående prosjekt som vil komme lokalsamfunnet og menneskene rundt dem til gode.

Lisa Marie Winther og Hinnstein har flere løpende oppdrag for Harstad kommune. Foto: Michael Ulriksen

Et oppdrag som omhandler åtte uavhengige delkontrakter for Harstad kommune, hvor alle er vunnet hver for seg i hard konkurranse med både regionale og nasjonale tilbydere. 

– Dette er et godt eksempel på at vi har alt som skal til av faglig kompetanse for å kunne kjempe om de gjeveste jobbene. Når vi i tillegg legger engasjementet for regionen på toppen, skal vi kunne produsere leveranser fra absolutt øverste hylle, sier Dallager.

Stian Johansen er stolt av å være med på utviklingen av nærmiljøet. Foto: Michael Ulriksen

Han forteller at kontraktene inneholder en rekke oppgraderinger som vil få stor betydning for lokalbefolkningen.

– En del av det handler om å prosjektere inn en trafikkopplæringspark for syklister inne i den nye sykkelparken.

Kenneth Dallager

Andre deler handler om oppgradering og bygging av fortau for å gjøre skoleveien tryggere for byens elever, eksemplifiserer han videre.

Foto: Michael Ulriksen

Behov for flere

Kontraktene med kommunen har en varighet på inntil fire år, og er fordelt mellom VA, vei og landskapsarkitektur. Kapasiteten de binder opp i prosjektet gjør at daglig leder Eriksen ser muligheter for å ta inn flere kompetente medspillere på Hinnstein-laget.

Stian Johansen og Lisa Marie Winther ønsker flere lyse hoder med på laget. Foto: Michael Ulriksen

– Kontraktene har gitt oss en skikkelig boost og en perfekt anledning til å følge strategien om å styrke Hinnstein i alle avdelinger frem mot 2025.

Arnt Marius Eriksen
Bak fra venstre: Michael Pettersen, Lisa Marie Winther, Stine Sareussen, Gøran Heide, Arne Harald Karlsen, Erling Pettersen. Foran fra venstre: Stian Johansen, Jon Bolstad, Kjell Gustavsen, Bertil Munkeby. Foto: Michael Ulriksen

I søken etter nye medarbeidere er noen egenskaper han er spesielt på utkikk etter.

– Lidenskapelige hjerter og kompetente hoder som kan bidra i arbeidet med å gjøre lokalsamfunn og livet til menneskene rundt oss enda bedre, avslutter Eriksen.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold HinnsteinHinnstein tilbyr tverrfaglige ingeniørtjenester fra idéutvikling til prosjektering og driftsstøtte.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.