Havkanten Gjestehus har spesialisert seg på unike opplevelser året rundt på Helgelandskysten

Havkanten Gjestehus er et familieeid gjestehus lokalisert i et gammelt fiskevær fra 1892 på Husvær i Herøy kommune på Helgeland. Det er fullt bemannet med et komplett team av kokker, servitører, vertskap og aktivitetsguider som er klare til å skreddersy opplevelser for private- og firmaturer.

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

Flere og flere setter pris på teambuilding og kurs- og konferanse der god mat, overnatting og opplevelser er tilrettelagt for god utnyttelse av den vesle tiden man har til rådighet.

Selv om de bare er 4 heltidsansatte på Havkanten Gjestehus, har de et godt lokalt samarbeid basert på innleid arbeidskraft når det er mange besøkende. 

– Vi har spesialisert oss på opplevelser året rundt.

Terje Røren Johansen

Hvis du er ute etter den beste blåturopplevelsen i Norge, er Havkanten definitivt rette plassen. På Havkanten er det også mulig å dra på familieturer med opplevelser langs Helgelandskysten.

– Vi jobber mye opp mot gruppemarkedet. Det er mer forutsigbart enn drop-in markedet som helhet og vi vet lettere hvem vi har å forholde oss til. Når vi kjenner programmet, vet vi også hva vi trenger av bemanning for arrangementet og har kontroll i alle ledd, sier Terje Røren Johansen, eier og daglig leder av Havkanten gjestehus.

Terje Røren Johansen, eier og daglig leder av Havkanten Gjestehus.
Terje Røren Johansen, eier og daglig leder av Havkanten Gjestehus. Foto: Daniel Berg, Nordfra.no

Firmatur med opplevelser

Enten man er ute etter lokaler for kurs- og konferanse i Nord-Norge eller ønsker en firmatur med opplevelser på Helgeland spesifikt, tilbyr og tilpasser Havkanten et rikt utvalg ulike opplevelser.

Havkanten Gjestehus kan by på en rekke opplevelser ute i havgapet på Helgelandskysten. Foto: Daniel Berg, Nordfra.no

Terje utdyper videre at det handler om å ha kontroll på hvert enkelt minutt og hvert ledd hele veien. På den måten klarer de å sørge for at det blir en god opplevelse for gruppa. 

I det langstrakte paradiset som Helgeland er, ligger alt til rette for nettopp gode opplevelser når en aktør som Havkanten tar regien og skreddersyr en pakke med opplevelser. 

Idylliske omgivelser på Havkanten Gjestehus. Foto: Daniel Berg, Nordfra.no

Vår jobb er å sikre gode helhetlige opplevelser for gjestene.

Terje Røren Johansen

Se video hvor Terje forteller litt om Havkanten Gjestehus under:

Gjestene ønsker å oppleve mye på kort tid og da bør ikke logistikk være utfordring.

– Vi får svært ofte tilbakemeldinger på at vi balanserer opplegget med ulike aktiviteter på en veldig god måte. Da unngår man at gjestene opplever stress rundt logistikk og alt det praktiske, sier Terje. 

Når en gruppe er på besøk, stenges huset for andre gjester, slik at gruppa kan få all oppmerksomhet.

På Husvær i Herøy kommune får du servert et rikt utvalg av opplevelser og ekte kystkultur omgitt av slående natur. Foto: Daniel Berg, Nordfra.no

Beliggenheten er eksotisk i seg selv

Langs kysten av Helgeland ligger et av verdens vakreste øyriker som også er på UNESCO`s verdensarvliste. Kontrasten mellom hav og de nesten 2000 meter høye fjelltoppene i innlandet er eventyrlig vakkert.

Havkanten serverer kulinarisk mat og fokuserer på velvære når man er på «basecamp». Gode opplevelser når man er i ro skal komplettere opplevelsene med toppturer, havfiske og kystkultur.

Havkanten Gjestehus tilbyr også kulinariske opplevelser til gjestene sine. Foto: Daniel Berg, Nordfra.no

– Vi er opptatt av å vise frem kulturen og alt stedet har å tilby.

Terje Røren Johansen

Ikoniske Torghatten og De syv søstre med topper på rekke og rad, lokker turister til Helgeland. I tillegg kommer muligheten for skjærgårdscruise rundt Vega med over
6500 store og mindre øyer. Rett og slett opplevelser mange ønsker seg.

– Vi strever etter å gjøre hvert enkelt besøk unikt og uforglemmelig for de som kommer. Vi skal være ekte og eventyrlystne. Vi brenner for naturen og kysten.

Terje Røren Johansen

Historie og rettesnor

Med erfaring innen salg og relasjonsbygging, samt som hyppig bruker av kysten rundt Helgeland startet Terje opp Helgeland Opplevelse i 2018. Høsten 2019 utviklet dette seg videre til etablering av Havkanten Gjestehus.

Alt ligger til rette for å kunne roe ned i behagelige og avslappende omgivelser. Foto: Daniel Berg, Nordfra.no

– Vi har investert mye i Havkanten, fordi vi følte at området hadde et stort potensial for de som ønsker å reise og oppleve stedet. Det er veldig få som driver opplevelsesreiser hele året ute ved kysten. Vi oppfatter at gjestene våre vil ut. Det er rettesnora vår. Vi skal alltid ha åpent og gi gjestene gode opplevelser.

Terje Røren Johansen
Alt ligger til rette for en god natt søvn hos Havkanten Gjestehus. Foto: Daniel Berg, Nordfra.no

Snakker ikke om sesonger på Havkanten

Det hender Terje får spørsmål om hvordan sesongen har gått, men for Havkanten Gjestehus er sesongbegrepet visket ut og erstattet med et sterkt fokus på helårsdrift.

Vi tenker ikke sesong på Havkanten, men 12 måneder hvor vi skal tilby unike opplevelser.

Terje Røren Johansen

Terje forteller at som eventbyrå og arrangør er det følgelig et stort spenn i ulike opplevelser og at kysten på Helgeland har noe å vise frem hele året.

HAVKANTEN

Restaurant og Gjestehus

Idyllisk plassert ved vannkanten på det gamle fiskeværet i Husvær som ligger vest i skjærgården på berømte Helgeland

Fisketurisme er populært, og Helgeland er nok et av de beste fiskestedene i Norge. Mellom oktober og desember kan man få mange fine opplevelser rundt havfiske, kajakk, krabbefiske, fridykking, dykking og kulinarisk mat.

Teje Røren Johansen

Det kan man også på sommeren, men da er det samtidig et glødende miljø for safarier, kajakk-kurs, umami og toppturer, fortsetter Terje.

Ønsker flere aktører på banen

Ytterst uti havgapet ligger Havkanten Gjestehus som et stort eventyr. Og det er lett å komme dit fra mange ulike utgangspunkt. Eksempelvis tar direkteavganger fra Brønnøysund og Sandnessjøen kun 1 til 1,5 time fra Gardermoen. 

Terje Røren Johansen, eier og daglig leder av Havkanten Gjestehus er opptatt av lokalt samarbeid på Helgeland. Foto: Daniel Berg, Nordfra.no

Det er det lokale samarbeidet som gjør det mulig å tilby det vi gjør.

Terje Røren Johansen

– Når vi kan konsentrere oss om det vi er gode på og bruke de lokale til det de er gode på, blir resultatet mye bedre enn om vi skulle ha forsøkt å gjøre alt selv, sier Terje.

Terje er opptatt av å formidle at Havkanten ønsker flere aktører på leverandørsiden som er knyttet til opplevelser. Det er også et behov for flere senger og restauranter utover kysten.

– Får jeg en forespørsel på 50 personer eller mer, kan jeg i utgangspunktet ikke ta dem til Havkanten. Da hopper man gjerne over Helgeland og drar kanskje til Lofoten isteden.

Havkanten Gjestehus har 17 rom og kapasitet på maks 44 personer. De samarbeider med flere event-byråer, nasjonalt og internasjonalt, og flere turoperatører som sender kunder på nytt og på nytt. 

– Vi er glad i lokalsamarbeid, men er samtidig nødt til å ha et godt samarbeid både nasjonalt og internasjonalt, avslutter Terje Røren Johansen, eier og daglig leder av Havkanten Gjestehus.

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Havkanten


Idyllisk plassert ved vannkanten på det gamle fiskeværet i Husvær som ligger vest i skjærgården på berømte Helgeland. Vi ønsker å gi våre gjester en uforglemmelig opplevelse i Helgelands vakre skjærgård, basert på økoturisme og med minimal belastning av den sårbare naturen.

Havkanten Gjestehus
Tel: +47 404 123 38
Epost: post@havkanten.no

Les flere saker fra Herøy!

Produsert av Næring i Nord.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.