Hattvika Lodge på Ballstad i Lofoten er blitt en destinasjon i seg selv

Gjennom hundrevis av år har Lofoten vært en sentral arena og møteplass for fiskere og næringsdrivende. Selv om det tidligere handlet mye om fisk, er grunntanken til Hattvika Lodge fortsatt den samme – å skape en møteplass for gode opplevelser og viktige samtaler.

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

Helt nede i sjøkanten, i fiskeværet Ballstad i Lofoten finner du Hattvika Lodge.

Det er ikke mer enn seks år siden Kristian Bøe og kona Guri Jentoft flyttet tilbake til hjemstedet i Lofoten for å starte noe helt nytt. Nå har de skapt et tilbud som passer både high-end-markedet og bedriftsmarkedet.

Omgivelsene er de samme, men komforten er løftet mange hakk i forhold til gamle dager.

Forskjellen fra gamle dager ligger i deilig luksus og kulinarisk mat.

Med områdets fineste restaurant og et fantastiske styre- og møterom ligger rammene til rette for mange gode samtaler, opplevelser og beslutninger. 

Hattvika Lodge har lagt lista høyst, og skal tilby områdets fineste restaurant med retter basert på førsteklasses lokale råvarer.
Hattvika Lodge har lagt lista høyst, og skal tilby områdets fineste restaurant med retter basert på førsteklasses lokale råvarer.

Da Hattvika Lodge på Ballstad i Lofoten åpnet til julebordsesongen i 2021, var restaurant og møterom ferdig. Fra oppstart sommeren 2016 har de i dag ca. 100 sengeplasser fordelt på 28 boenheter.

Overnattingsfasilitetene representerer en miks av autentiske rorbuer, 3 fantastiske SEASIDE suiter i rorbustil og 10 HILLSIDE hotellrom med utsikt over Vestfjorden og utsyn til Ballstads fjellrekke der Skottind reiser seg opp fra fjæresteinene.

Det seks år lange byggeprosjektet har bestått av renovering, modernisering, samt visjonen om å tilby gjestene noe helt unikt i form av mat, opplevelser og enestående fasiliteter. 

Her har man alt man trenger i umiddelbar nærhet. Restauranten ligger i hovedbyggets første etasje, og med lett tilgjengelige møterom i etasjen over. Naturopplevelsene finnes i rikelig monn rett utenfor døra. 

Det nyetablerte bygget ytterst på kaikanten inneholder både restauranten Fangst, samt gode møteromsfasiliteter i byggets andre etasje.

En helt unik møtearena for bedriftsmarkedet

Med et møterom og et styrerom integrert i bygget passer Hattvika Lodge like bra til workshops over flere dager, som til styremøter og strategimøter.

Hattvika Lodge byr på en lunt og svært innbydende miljø for både feriering, avslapping og møtevirksomhet.

Sammen med kulinarisk mat- og drikke, gode naturopplevelser, en nydelig utsikt mot Ballstads fjellrekke og Vestfjorden, verdens aller beste fiskeplasser, skal forholdene ligge godt til rette for spennende møter og gode beslutninger.

Samspillet og nærheten til naturen gjør Hattvika Lodge til en destinasjon i seg selv.

Havet, fjellene og den mektige naturen er den samme som før, men nå er et helt team på plass for å skape et helt unikt opphold med gode fasiliteter for alle besøkende.

Aktiviteter gir gylne avbrekk

Ved bedriftsmøter- og samlinger er avbrekk med aktiviteter og opplevelser mellom øktene ofte høyt verdsatt. I Hattvika er samtlige aktiviteter i umiddelbar nærhet. Fjellene er nære, havet er rett utenfor døra og restauranten er i samme bygget.

Hattvika Lodge kan tilby unike opplevelser rett utenfor stuedøra.

– Både RIB-safari, havkajakk, fiske- og fjellturer er ekstremt tilgjengelig.

Styrerommet ligger i andre etasje over restauranten med plass til 18 personer og har den samme fine utsikten som restauranten. Denne nærheten gjør det mulig å få servert det man ønsker av mat og drikke til møtene.

Restauranten FANGST byr på en avslappende atmosfære tett på natueren utenfor.

– Vi er et helt annerledes valg med tanke på å avholde strategi- og styremøter. Når dere ankommer Hattvika på Ballstad, har dere alt dere trenger samlet på ett sted. Det er ikke behov for taxi eller buss etter ankomst, sier Kristian Bøe, CEO/ Manager på Hattvika Lodge.

Hos Hattvika Lodge finner du alt samlet på et sted. Her kan du gjennomføre møter, nyte førsteklasses mat, slappe av i behagelige omgivelser og delta på en stor variasjon av opplevelser.

Styrerommet har alle de tekniske fasiliteter man trenger. Vi har også et større konferanserom til opptil 40 personer med enda større skjerm og lydanlegg i første etasje, sier Kristian.

Fine-dining og autentisk meny på restaurant FANGST

Restaurant FANGST har blitt det nye midtpunktet for gode refleksjoner og matopplevelser.

Fine-dining-restauranten har hevet nivået på maten til et kjøkken med internasjonalt snitt. Det benyttes ytterst lokale råvarer med stort avtrykk av fisk.

Restauranten FANGST kan by på nydelige retter basert på lokale råvarer.

Sesongens råvarer representerer årshjulet og våre smaksmenyer endres gjennom de forskjellige årstidene og menyene justeres fortløpende for å servere dagsferske retter i restauranten.

– Vi har en autentisk meny og lokale råvarer, som for eksempel skrei fra Lofoten under lofotfiske på vinteren, sei og makrell på høsten. Kveite, steinbit og breiflabb er også sesongbasert. Alt dette gir et avtrykk i menyen vår. Lofotlam har også blitt en anerkjent råvare og hval fra Lofoten er en meget autentisk råvare, sier Kristian.

Maten som serveres hos Hattvika Lodge er hentet lokalt og følger året med sesongens råvarer.

På Hattvika Lodge er det et stort fokus på det som er nyskapende. Når det nå dukker opp anlegg for høsting av tang og tare fra havet også i Lofoten, blir dette en del av menyen hos FANGST.

Autentiske rorbuer fra 1800-tallet, pusset opp til dagens standard

– Vi er et sted som har meget bra kvalitet på overnatting og har Lofotens absolutt feteste restaurant, sier Kristian.

Møteromsfasilitetene er tilpasset bedrifter som trenger å komme seg litt bort for å jobbe med strategiske grep for virksomheten. Hattvika Lodge passer ypperlig for små og mellomstore bedrifter

De gamle rorbuene er pusset med moderne, høy standard samtidig som det er tatt vare på sjelen og det autentiske miljøet.

Rorbuene ble bygget mellom 1840 og 1880 og er restaurert til moderne buer av høy standard. Den autentiske atmosfæren som er godt beholdt, finnes ikke mange andre steder. Lofoten har stor attraksjonsverdi i forhold til natur og den blendene kombinasjonen av sjø og fjell har gjennom mange generasjoner vært et attraktivt sted for aktive opplevelser.

– Toppturer i fjellet er populært, både til fots eller på randonee og vi guider våre gjester gjennom hele året for trygge og aktive opplevelser når gjester er på besøk hos oss.

Båtturer eller rett og slett naturen i seg selv er også noe som blir satt stor pris på. Personalet er alltid tilgjengelig for gjestene, avslutter Kristian Bøe, CEO/ Manager på Hattvika Lodge.

VELKOMMEN TIL
HATTVIKA LODGE

Hattvika Lodge er omkranset av mektige Lofotfjell og har inngangen til Vestfjorden – et av verdens mest fiskerike områder – rett utenfor rorbua di.

Ditt neste eventyr starter i Hattvika – velkommen!

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

Annonsørinnhold | Hattvika LodgeHattvika Lodge er lokalisert på Ballstad, midt i hjertet av Lofoten. Ballstad er et lite fiskevær som er fullt operativt med hjertegode innbyggere og karismatiske fiskere. Våre rorbuer er nylig renoverte og tilbyr den beste komforten med flislagte bad, moderne innredninger og senger som du lengter tilbake til.

Hattvika Lodge
Hattvikveien
8373 Ballstad
Norway
post@hattvikalodge.no
+47 930 28 887

Ditt neste eventyr starter i Hattvika – velkommen!

Produsert av Næring i NordNordfra.no

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.