
Gjennom hundrevis av år har Lofoten vært en sentral arena og møteplass for fiskere og næringsdrivende. Selv om det tidligere handlet mye om fisk, er grunntanken til Hattvika Lodge fortsatt den samme – å skape en møteplass for gode opplevelser og viktige samtaler.
Helt nede i sjøkanten, i fiskeværet Ballstad i Lofoten finner du Hattvika Lodge.
Det er ikke mer enn seks år siden Kristian Bøe og kona Guri Jentoft flyttet tilbake til hjemstedet i Lofoten for å starte noe helt nytt. Nå har de skapt et tilbud som passer både high-end-markedet og bedriftsmarkedet.

Forskjellen fra gamle dager ligger i deilig luksus og kulinarisk mat.
Med områdets fineste restaurant og et fantastiske styre- og møterom ligger rammene til rette for mange gode samtaler, opplevelser og beslutninger.

Da Hattvika Lodge på Ballstad i Lofoten åpnet til julebordsesongen i 2021, var restaurant og møterom ferdig. Fra oppstart sommeren 2016 har de i dag ca. 100 sengeplasser fordelt på 28 boenheter.
Overnattingsfasilitetene representerer en miks av autentiske rorbuer, 3 fantastiske SEASIDE suiter i rorbustil og 10 HILLSIDE hotellrom med utsikt over Vestfjorden og utsyn til Ballstads fjellrekke der Skottind reiser seg opp fra fjæresteinene.
Det seks år lange byggeprosjektet har bestått av renovering, modernisering, samt visjonen om å tilby gjestene noe helt unikt i form av mat, opplevelser og enestående fasiliteter.
Her har man alt man trenger i umiddelbar nærhet. Restauranten ligger i hovedbyggets første etasje, og med lett tilgjengelige møterom i etasjen over. Naturopplevelsene finnes i rikelig monn rett utenfor døra.

En helt unik møtearena for bedriftsmarkedet
Med et møterom og et styrerom integrert i bygget passer Hattvika Lodge like bra til workshops over flere dager, som til styremøter og strategimøter.

Sammen med kulinarisk mat- og drikke, gode naturopplevelser, en nydelig utsikt mot Ballstads fjellrekke og Vestfjorden, verdens aller beste fiskeplasser, skal forholdene ligge godt til rette for spennende møter og gode beslutninger.

Havet, fjellene og den mektige naturen er den samme som før, men nå er et helt team på plass for å skape et helt unikt opphold med gode fasiliteter for alle besøkende.
Aktiviteter gir gylne avbrekk
Ved bedriftsmøter- og samlinger er avbrekk med aktiviteter og opplevelser mellom øktene ofte høyt verdsatt. I Hattvika er samtlige aktiviteter i umiddelbar nærhet. Fjellene er nære, havet er rett utenfor døra og restauranten er i samme bygget.

– Både RIB-safari, havkajakk, fiske- og fjellturer er ekstremt tilgjengelig.
Styrerommet ligger i andre etasje over restauranten med plass til 18 personer og har den samme fine utsikten som restauranten. Denne nærheten gjør det mulig å få servert det man ønsker av mat og drikke til møtene.

– Vi er et helt annerledes valg med tanke på å avholde strategi- og styremøter. Når dere ankommer Hattvika på Ballstad, har dere alt dere trenger samlet på ett sted. Det er ikke behov for taxi eller buss etter ankomst, sier Kristian Bøe, CEO/ Manager på Hattvika Lodge.

Styrerommet har alle de tekniske fasiliteter man trenger. Vi har også et større konferanserom til opptil 40 personer med enda større skjerm og lydanlegg i første etasje, sier Kristian.
Fine-dining og autentisk meny på restaurant FANGST
Restaurant FANGST har blitt det nye midtpunktet for gode refleksjoner og matopplevelser.
Fine-dining-restauranten har hevet nivået på maten til et kjøkken med internasjonalt snitt. Det benyttes ytterst lokale råvarer med stort avtrykk av fisk.

Sesongens råvarer representerer årshjulet og våre smaksmenyer endres gjennom de forskjellige årstidene og menyene justeres fortløpende for å servere dagsferske retter i restauranten.
– Vi har en autentisk meny og lokale råvarer, som for eksempel skrei fra Lofoten under lofotfiske på vinteren, sei og makrell på høsten. Kveite, steinbit og breiflabb er også sesongbasert. Alt dette gir et avtrykk i menyen vår. Lofotlam har også blitt en anerkjent råvare og hval fra Lofoten er en meget autentisk råvare, sier Kristian.

På Hattvika Lodge er det et stort fokus på det som er nyskapende. Når det nå dukker opp anlegg for høsting av tang og tare fra havet også i Lofoten, blir dette en del av menyen hos FANGST.
Autentiske rorbuer fra 1800-tallet, pusset opp til dagens standard
– Vi er et sted som har meget bra kvalitet på overnatting og har Lofotens absolutt feteste restaurant, sier Kristian.
Møteromsfasilitetene er tilpasset bedrifter som trenger å komme seg litt bort for å jobbe med strategiske grep for virksomheten. Hattvika Lodge passer ypperlig for små og mellomstore bedrifter

Rorbuene ble bygget mellom 1840 og 1880 og er restaurert til moderne buer av høy standard. Den autentiske atmosfæren som er godt beholdt, finnes ikke mange andre steder. Lofoten har stor attraksjonsverdi i forhold til natur og den blendene kombinasjonen av sjø og fjell har gjennom mange generasjoner vært et attraktivt sted for aktive opplevelser.
– Toppturer i fjellet er populært, både til fots eller på randonee og vi guider våre gjester gjennom hele året for trygge og aktive opplevelser når gjester er på besøk hos oss.
Båtturer eller rett og slett naturen i seg selv er også noe som blir satt stor pris på. Personalet er alltid tilgjengelig for gjestene, avslutter Kristian Bøe, CEO/ Manager på Hattvika Lodge.

BESTILL BORD PÅ RESTAURANT FANGST
Vi fokuserer vårt kjøkken på kortreist og lokal råvare,
og setter scenen med utstrakt bruk av smake-menyer i en moderne Bistro-stil.
Ditt neste eventyr starter i Hattvika – velkommen!