Haneseth Lofoten søker flere dyktige ansatte til en region som blomstrer

Haneseth Lofoten er med når hoteller, boliger, hytter og rorbuprosjekter reises for framtida i en av Nord-Norges best besøkte og mest sagnomsuste regioner.

Det nærmest koker i byggebransjen, og Haneseth Lofoten med sitt sterke fagmiljø jobber tett med entreprenører og næringslivet i Lofoten for å sikre høy kvalitet på prosjektene. Den fremoverlente bedriften leverer og monterer smarte strøm-løsninger for hyttefolk, bedrifter og private i det yrende øyriket lengst nord i Nordland.

Haneseth Lofoten med sitt sterke fagmiljø jobber tett med entreprenører og næringslivet i Lofoten for å sikre høy kvalitet på prosjektene.
Haneseth Lofoten med sitt sterke fagmiljø jobber tett med entreprenører og næringslivet i Lofoten for å sikre høy kvalitet på prosjektene. På bildet: Odd Arve Stokvik og Preben Fagerlid

Oppdragene spenner seg fra spektakulære næringsliv-prosjekter, et høyt voksende antall hytter og rorbuer til installasjon av høyteknologisk båt-elektronikk. Oppdragene og prosjektene er mange i en region med full fart inn i fremtiden.

Og det store aktivitetsnivået gjør Lofoten til et spennende sted å drive elektriker-bedrift. 18 drevne montører får hver dag mulighet til å utvikle seg og bryne seg på oppdrag fra Å i vest til Hadsel i øst.

Eksklusive rorbuprosjekt

Selskapet har lokaler på Vinje i Gimsøysand og poder i Svolvær og Leknes for å sikre nærhet til kundene over hele øyriket. Det må til når det skal monteres strøm på det store antallet fritidsbolig-prosjekter som nå etableres i hele Lofoten.

Preben Fagerlid og Haneseth Lofoten er involvert i mange spennende hytte og rorbuprosjekter i Lofoten.

Haneseth Lofoten er blant annet involvert i byggingen av et stort antall rorbuer på ei lita øy utenfor Ballstad, i tillegg til rorbu/fritidsprosjekt på Lyngvær med estimerte 20 tomter.

Også nær hovedkontoret på Gimsøy tar et nytt hytteprosjekt form. 

– Spesielt artig akkurat nå er alle hytte- og rorbuprosjektene, sier Per Arne Karlsen, som nylig ble ansatt i ledelsen i selskapet. Han fullførte nylig også installatørprøven for å virkelig ha dybdeinnsikt i leder-rollen.

Per Arne Karlsen, ble nylig ble ansatt i ledelsen i selskapet, og skal bidra til oppfølging av de mange spennende prosjektene.

– Jeg var egentlig på tur inn i en annen jobb, men ble overtalt av Frank Nygård om å bli med på laget. Det er en spennende utvikling vi ser nå, som det er gøy å være en del av, sier Karlsen til Næring i Nord.

Utover de mange hytte- og rorbuprosjektene sørger Haneseth Lofoten for installasjon av el-anlegg og smarte løsninger i flere boliger som er under oppføring – blant annet over 30 leiligheter. 

I tillegg er det flere større prosjekter som skoler og hoteller på blokka. Et av prosjektene de skal i gang med er et hotellprosjekt i Henningsvær for totalentreprenør TMS-Bygg, hvor Classic Norway Hotels bygger nytt leilighetshotell. 

Nylig signerte Haneseth Lofoten også kontrakten på en ny skole som skal bygges i Lofoten.

Gimsøy Oppvekstsenter får nytt bygg og utearealer. Et veldig spennende prosjekt som er tegnet av TIND arkitekter. Prosjektet vil selvsagt inneha det nyeste av teknologi for styring av lys og varme.

Frank Nygård
Tommy Selsøvold og Haneseth Lofoten sertifiserte for termografering som kan avdekke feil ved det elektriske anlegget.

Haneseth Lofoten jobber mye med el-kontroller både i private boliger og næringsbygg, i tillegg til landbruket. Tommy Selsøvold og Haneseth Lofoten er sertifiserte for termografering som kan avdekke lekkasjer og varmetap, og oppdage feil og mangler ved det elektriske anlegget før skaden inntreffer.

Dette gir en ekstra trygghet for kundene.

Frank Nygård

Jobb i Lofoten

Med medvind i seilene betyr det også at behovet for flere flinke folk melder seg. Er du selvstendig, har arbeidserfaring og liker ha det gøy på jobb? Da kan det nok fort være at Lofoten er plassen for deg.

– Vi ønsker oss alltid flere dyktige fagfolk med erfaring. Er du eventyrlysten og har lyst til å prøve noe nytt, er det ingenting i veien for å prøve i en periode. Lofoten har veldig mye å by på for dem som gir det et forsøk, sier daglig leder Frank Nygård.

En jobb i Lofoten vil kunne gi deg en spennende og variert arbeidshverdag, og en muligheten for en innholdsrik fritid. På bildet: Preben Fagerlid.

Da vil du bli en del av et kollegium som kan det de holder på med. Også kvinneandelen er på vei opp med fire kvinnelige montører i bedriften.

– Vi ønsker oss gjerne flere kvinnelige montører, og er veldig stolt av dem. De legger lista høyt og gir guttene litt press. Ei av dem jobber turnus som lærling i Equinor, når hun har fri så jobber hun hos oss. Er vi heldige fortsetter hun hos oss, sier Nygård.

Per i dag er det 18 ansatte, men har ambisjoner om å øke til mellom 20 og 25 ansatte.

Smartstyring

Selv om vann- og vindforholdene i nord sørger for noen av de billigste strømprisene i hele landet, og Nord-Norge faktisk har noe av den billigste strømmen i Europa er redusert strømforbruk gjennom smartstyring en viktig og fremtidsrettet løsning. 

– På kontinentet, særlig i land som Tyskland, er automatisk strømstyring veldig vanlig for å begrense forbruket. Norge henger litt etter, men det kan være lurt å få kontroll, sier Nygård.

Smarthus, smartboliger og automatikk som gjør at huset “styrer seg selv” kan gi stor gevinst på sikt, selv i strøm-benådede nord.

Oppvarming til tider på døgnet med rimeligst strømpris og tilpasninger i forhold til effekttariffer er veldig økonomisk og energibesparende, sier Nygård.

Odd Arve Stokvik og Preben Fagerlid monterer Daikin varmepumpe ute hos kunde.

Haneseth Lofoten leverer også varmepumper fra Daikin som bidrar til en lun og behagelig varme i boligen. En moderne varmepumpe vil kunne levere jevn og god temperatur gjennom hele året, også vinterstid når vinden tar tak og det er skikkelig kaldt ute, forteller Nygård.

– Vi hjelper kundene med smarte tiltak for å spare strøm – blant annet smartere elbillading og oppvarming av boligen.

Frank Nygård

Haneseth Lofoten bistår kundene med service og vedlikehold for å sikre en lang og problemfri levetid på produktene de leverer, og tilbyr service også på alle typer varmepumper.

Haneseth Lofoten AS ble startet i 1998 under navnet Gimsøy Installasjon AS. I november 2017 ble det besluttet å bli en del av Haneseth Gruppen. På bildet: daglig leder Frank Nygård (t.v) og nytilsatte Per Arne Karlsen.

Frank Nygård har vært daglig leder siden 2012, da han overtok det som tidligere het Gimsøy installasjon. I dag er selskapet en del av Haneseth gruppen, men med selvstyre og autonomi, og klar for å ansette flere dyktige medarbeidere i en region som blomstrer.


Om Haneseth Lofoten

  • Haneseth Lofoten startet opp i 1998 under navnet Gimsøy Installasjon AS.
  • Haneseth Gruppen dekker Nord-Norge og passerte i 2021 400 ansatte. Noe som gjør dem til en av landsdelens største aktører innen fagområdene. 
  • I 2017 ble de en del av Haneseth Gruppen, en slagkraftig nordnorsk aktør innen elektro og VVS som er kjent for å kjøpe opp lokale bedrifter og fortsette å la dem ha selvstyre og egen kultur.

Les også:

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Haneseth Lofoten AS


Haneseth Lofoten AS ble startet i 1998 under navnet Gimsøy Installasjon AS. I november 2017 ble det besluttet å bli en del av Haneseth Gruppen. Pr februar 2021 er vi 17 ansatte. Selskapet har lokaler på Vinje i Gimsøysand.
Vi prosjekterer og utfører service på alle typer elektriske anlegg. Vårt markedsområde er hele Lofoten.

Produsert av Næring i Nord.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.