Betongspesialist Han Sjursen sørger for solide og varige løsninger for kundene

Hverdagen til guttene hos betongspesialisten Han Sjursen er like varierte som de er fysisk krevende, og uavhengig av størrelse og kompleksitet på oppgaven, har de alltid den samme tilnærmingen – dette løser vi.

Vi møter eier og daglig leder, Terje Sjursen i mannskapshuset til LKAB i Narvik hvor arbeidet med ny kantine er i full gang. Han har akkurat montert ei stor betongsag i det som før var et lite garderoberom, og er klar til å starte rivingen av den massive veggen.

Eier og daglig leder, Terje Sjursen hos Han Sjursen.
Eier og daglig leder, Terje Sjursen hos betongspesialisten Han Sjursen AS.

– Når noe er bygd i betong, er det ment å vare. Da kreves det beinhard jobbing både av folk og maskiner for å få det revet, beskriver Sjursen.

Fra tømrer til betongspesialist

Det er gått 13 år siden han sa opp jobben i et stort entreprenørkonsern og startet for seg selv. I begynnelsen handlet det meste om tradisjonelle tømrertjenester, men etter hvert ble arbeidsdagene stadig mer dreid inn mot betong.

Han Sjursen AS er en av Narvikregionens fremste betongspesialisten.
Han Sjursen AS er en av Narvikregionens fremste betongspesialister.

I dag representerer bedriften Han Sjursen en av Narvikregionens fremste betongspesialister og består av fire ansatte som fyller dagene med betongsaging, boring, meisling, sliping og ikke minst støping. Bare i fjor støpte bedriften over 6000 kvadratmeter gulv.

De ansatte hos Han Sjursen AS elsker å ta på seg solide utfordringer i arbeidshverdagen.

– Selv om veien for det meste har blitt til mens vi har gått, er det ikke overraskende at vi endte opp her, mener Sjursen.

Elsker utfordringer

Han har alltid likt fysisk arbeid, og elsker å bli stilt ovenfor utfordringer som krever fagkyndig og kreativ problemløsing. 

Som den gangen under byggingen av vindmølleparken på Sørfjordfjellet de ble hyret inn for å få løs en 13 meter lang forankringsbolt som hadde kilt seg flere meter nede i berget.

Det er gått 13 år siden Terje Sjursen sa opp jobben i et stort entreprenørkonsern og startet for seg selv.

– Det fantes ingen oppskrift på oppgaven, men med en kreativ tilnærming og riktig utstyr løste teamet vårt oppgaven sammen. Å løse slike problem for kundene gir oss virkelig inspirasjon og motivasjon til å gå løs på nye utfordringer, forklarer Sjursen.

For ved siden av å være faglig sterk ønsker han at den løsningsorienterte tilnærmingen skal være et av bedriftens fremste varemerker.

Naturlig førstevalg

– Hver dag jobber vi for at vi skal være det naturlige førstevalget i regionen når løsningen eller problemene handler om betong, sier Sjursen.

Mye kan tyde på at de har lyktes. Enkelte dager kan telefonen bli nærmest rødglødende med 70 – 80 telefonsamtaler i sammenheng med bedriftens betongtjenester og betongkompetanse.

Men selv om dagene kan være hektisk elsker de utfordringene og tilpasser arbeidshverdagen slik at de har kapasitet til å betjene på eksisterende og nye kunder.

At de kan faget sitt er det liten tvil om. Med ansatte som har fagbrev i betongfaget, og en fagsensor for prøvenemda i Nordland internt i bedriften er kompetansen så absolutt til stede.

Bredt kundespekter

På den innholdsrike kundelisten deres finnes alt fra privatpersoner til store nasjonale og internasjonale industrikonsern. Mange av navnene går ofte igjen, og Terje forteller at de har mange kunder de jobber for på fast basis.

De ansatte hos Han Sjursen AS jobber både med store prosjekter som større forretningsbygg til mindre prosjekter hos privatpersoner.

– Vi er på en plass vi trives. Både med oppdragene, størrelsen på bedriften og med hverandre.

Han Sjursen
Variert hverdag. Den ene dagen støyper de et lite ganggulv til en privatperson i hjembygda Beisfjord, mens de neste dag går i gang med rivingen av en stor bru i Lofoten.

Nå er målet å befeste vår posisjon som en løsningsorientert og hardt arbeidende betongspesialist i storregionen rundt Narvik, avslutter han Sjursen sjøl.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Han Sjursen AS


Han Sjursen AS er en av Narvikregionens fremste betongspesialisten. Vi er 4 ansatte som tilbyr solid fagkompetanse innen betongsaging, boring, meisling, sliping og ikke minst støping.

Kontakt:
Terje Sjursen
Telefon 48 19 88 51

Produsert av Næring i Nord.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.