Gunvald Johansen Bygg sin nye avdeling Botek bygger nytt leilighetsbygg i Leknes sentrum

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!

I september startet betongarbeidet på Lillevollen boligblokk i Leknes sentrum som skal få 23 leiligheter over 3 etasjer i tillegg til egen parkeringskjeller. Bak prosjektet står Gunvald Johansen Bygg sin nye avdeling, Botek.

Midt i sentrum av Leknes, i et flott område bestående av eneboliger og flermannsboliger, skal det nye leilighetsbygget ligge. Lofotsenteret ligger ikke mer enn 750 meter unna, og flyplassen ikke mer enn 20 minutter unna – til fots.

Med gangavstand til Leknes Svømmehall, Leknes skole og Vest Lofoten videregående skole, blir det et praktisk sted å bo.

Maryon Pedersen

– Dette er det første store prosjektet av denne størrelsen som blir bygd i regi av vår nye avdeling Botek på Leknes , sier Maryon Pedersen, avdelingsleder i Gunvald Johansen Bygg avd. Botek på Leknes.

Så langt går alt etter planen og i løpet av mars skal tømrerlaget inn å begynne å reise vegger.

Maryon Pedersen, avdelingsleder i Gunvald Johansen Bygg avd. Botek på Leknes.
Maryon Pedersen, avdelingsleder i Gunvald Johansen Bygg avd. Botek på Leknes.

Mer muskler etter oppkjøp

Etter at Gunvald Johansen AS i Bodø kjøpte opp Botek AS i 2020, har samarbeidet med morselskapet i Bodø gjort det mulig å ta på seg større jobber. 

Botek er nå en underavdeling til Gunvald Johansen Bygg AS i Bodø. 

– Leilighetsbygget med 23 leiligheter er en milepæl for oss!

Maryon Pedersen
Prosjektleder Tore Holmen (t.h) diskuterer fremdriften av Lillevollen boligblokk sammen med prosjektmedarbeider Astrid Kathinka Mokkelbost (t.v).

Nå kan selskapet bistå med prosjekteringer og planlegging i alle faser. Som boligleverandør kan kundene forholde seg til de samme personene gjennom hele prosessen, alt for å gjøre kundeopplevelsen enklere og bedre. 

– Prosjekter som Lillevollen boligblokk ville ikke ha vært mulig uten samarbeidet med morselskapet i Bodø, som både har vært involvert i kostnadsberegning og prosjektering, forteller Maryon.

Det nye leilighetsbygget får innglasset balkong.

Innglasset balkong forlenger utesesongen

Lillevollen boligblokk bygges som selveierboliger og har fasiliteter som vannbåren gulvvarme og heis fra parkeringskjeller. De fleste av leilighetene har også innglasset balkong som gjør at man forlenger utesesongen betraktelig.

Det nye leilighetsbygget i Leknes sentrum tar form.

Leilighetsbygget kommer til å inneholde alt fra små 2 roms leiligheter på ca. 48 kvm til 3 og 4 roms leiligheter på opptil 132 kvm. Halvparten av leilighetene er godkjent for finansiering gjennom Husbanken.

– Tidligere har vi kun oppført eneboliger og flermannsboliger. Hovedvekten har vært tomanns boliger og firemanns boliger.

Selv om vi nå er midt i et stort prosjekt, skal vi fortsette med småhusbebyggelse.

Maryon Pedersen

Lillevollveien, Leknes sentrum.

Lillevollen er en boligblokk som føres opp i Lillevollveien 21, i Leknes sentrum. Prosjektet består av 23 leiligheter over 3 etasjer med parkeringskjeller.


Har ansatt ny byggingeniør

I november begynte en ny byggingeniør i avdeling Botek. Det har vært en lang prosess, men Maryon forteller at nå er endelig person på plass.

Byggingeniør Simen Rist.

– Det er veldig positivt at vi nå får inn en byggingeniør, som også har prosjekterfaring. Vi trenger absolutt denne kunnskapen for å utvikle oss videre.

Maryon Pedersen

Nå er de en dyktig gjeng på fem personer i administrasjonen på Leknes.

Sikter seg inn mot større prosjekter

Det nye selskapet planlegger å være med på anbudsrundene som det offentlige legger ut, samt hele tiden vurdere om det er prosjekter som passer for dem.

– Ved å rette oss inn mot det offentlige markedet, samarbeide med andre utbyggere og jobbe for å skape prosjekter i egen regi, vil vi få muligheten til å oppføre flere typer bygg.

Maryon Pedersen
Avd.leder Maryon Pedersen ønsker å utvide horisonten i fremtiden med en nyansatt byggingeniør.

– Med ny ingeniør på laget er tanken å bli mer uavhengige.

Maryon Pedersen

Hovedkontoret i Bodø har også mange ingeniører og erfarne prosjektledere som er tilgjengelig, om oppgavene skulle bli omfattende. 

En av Nord-Norges ledende entreprenørselskap

Botek AS ble grunnlagt i 1999 og har siden den gang ferdigstilt nærmere 300 boenheter i Lofoten.

Gunvald Johansen Bygg AS er et av Nord-Norges ledende entreprenørselskap. Selskapet har en årlig omsetning på rundt 600 millioner. Oppkjøpet av Botek AS har vist seg å gi gode muligheter og økt fleksibilitet.

Prosjektleder Knut-Arne Henningsen.

– Vi i Gunvald Johansen skal bygge videre på det gode grunnlaget som selskapet har opparbeidet seg over tid og drive videre med samme forretningsmodell.

Maryon Pedersen

Skaffer tomt og skreddersyr bolig

Med store tomteområder både i Leknes og Gravdal, ligger det mange muligheter for fremtiden. Ennå er det ikke planlagt noe der, men reguleringsarbeidet er i startfasen.

– Vi har også ferdigregulerte tomter på Leknes som vi allerede bygger på.

Maryon Pedersen

Tross en spesiell tid med mye usikkerhet, kan Maryon fortelle at oppdragsmengden er god og at de ikke har noen utfordringer med å holde bygningsarbeiderne i gang.

Prosjektleder Tore Holmen sammen med prosjektmedarbeider Astrid Kathinka Mokkelbost.

Samarbeidet med erfarne tømrere gjør oss trygg på av vi leverer god kvalitet til kunden.

I tillegg gir et samarbeid med arkitekt- og ingeniørkontoret Mester Konsult et rikt utvalg av husmodeller å velge blant.

– Vi hjelper kunden med å finne en fin tomt og skreddersyr en bolig akkurat slik de ønsker, avslutter Maryon Pedersen, avdelingsleder i Gunvald Johansen Bygg avd. Botek på Leknes.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!

Annonsørinnhold Gunvald Johansen Bygg avd. Botek


Botek AS ble grunnlagt i 1999 og har siden den gang ferdigstilt nærmere 300 boenheter i Lofoten. Vi i Gunvald Johansen Bygg, avd Botek, skal bygge videre på det gode grunnlaget som selskapet har opparbeidet seg over tid og drive videre med samme forretningsmodell.

Lekneskroken 9d
8370 Leknes
Tel:+47 476 18 754

Produsert av Næring i Nord.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.