Til gjennomgang

Fimek har levert “skjelettet” til tre episke turistperler i nord

Den Nasjonale Turistveien og turistmagnetene på Senja, hvor hav og himmel møtes, er sikret for vær og vind av den lokale leverandøren Fimek AS.

Stoppestedene og utsiktspunktene langs Den Nasjonale Turistveien i Norge er spekket med majestetiske rasteplasser og utsiktspunkt med spennende arkitektur og kunst.

I nord blir det lagt ekstra vekt på gode, solide materialer for å tåle vindkreftene som kan rive heftig i vinterstormene. For å stålsette prosjektene vendte utbyggeren seg til den lokale Sørreisa-bedriften Fimek AS. 

Solide opplevelser

Levering og montering av stål og metallkonstruksjoner er Fimek sin spesialitet. Det kommer godt med for å sikre turist-perlene i nord mot vær og vind. På Senja finnes tre spektakulære perler som tar pusten fra besøkende fra hele verden.

Utsiktsplattformen “Magasuget” i Bergsbotn. Foto: Jarle Wæhler, Nasjonale Turisveger

Utsiktsplattformen “Magasuget” i Bergsbotn løfter deg over den mektige naturen, hvor du kan skue utover Bergsfjorden og havet utenfor. Ytterst på neset mellom Steinfjorden og Ersfjorden leder en gangbane i sibirsk lerk ut over svabergene med utsikt til havet og “djevelens tanngard” med fjellet Oksen med de skarpe tindene i nord. 

Også det idylliske fiskeværet Mefjordvær er rustet opp og blir stadig mer besøkt. Sørreisa-bedriften Fimek AS har levert “skjelettet” til samtlige av disse tre perlene langs den majestetiske turistvei Senja.

Arkitektur, kunst, opplevelse og praktisk bruk kjennetegner det nye bygget som er reist i Mefjordvær. Foto: Jarle Wæhler, Nasjonale Turisveger

Vi er stolt av å fått være med å bidra på disse prosjektene.

Yngve Lie Hanssen
Ytterst på neset mellom Steinfjorden og Ersfjorden ligger rasteplassen Tungeneset. En gangbane i sibirsk lerk leder ut over svabergene med utsikt til Nordsjøen i vest og fjellet Oksen med de skarpe tindene i nord. Foto: Jarle Wæhler, Nasjonale Turisveger

Levere varene

Sørreisa-bedriften Fimek AS- traff bakken i fart da den ble startet opp i 2016 av Jack Terje Trulssen og Yngve Lie Hanssen. Med godkjenning for stålmontasje og betong i tiltaksklasse 2 server de bygg- og anleggsbransjen i regionen med solid stålarbeid.

– Det var rett på sak fra dag en. Det er en tøff bransje med knallhard konkurranse. Du må kunne levere varene, sier Yngve til Næring i Nord.

Bedriftens 12 ansatte bygger stein på stein i en balansegang mellom millimeterpresisjon, passelige oppdrag og rett arbeidsstokk.

– Det gjelder å finne balansegangen i drifta.

Å vokse og bli større er ikke nødvendigvis veien å gå. Holder vi en bærekraftig drift og å prøve å velge de rette oppdragene, gjør vi det rett, slår Jack Terje fast.

StartBANK

Fimek AS har godkjenning av StartBANK, en åpen database for bygg-, anleggs- og eiendomsnæringen. StartBANK-godkjenninga er en sertifisering som skal gi kundene ekstra trygghet. Har du orden i drifta og er pliktoppfyllende nok i forhold til forsikringer, skatt, mva og betalinger, kan du få en fjær i hatten i databasen. 

– Det er jo et kvalitetsstempel, som skal gi kunden en garanti på at det er orden i sysakene, sier Jack Terje.

Anbud og stålpriser

De fleste oppdragene gjøres i form anbudskontrakter og forespørsel, og Fimek AS samarbeider også med utenlandske partnere for leveranse av stål.

Tilgang og priser på stål kan være en utfordring for bransjen til Fimek.
Tilgang og priser på stål kan være en utfordring for bransjen til Fimek.

Stålprisene er en av de tøffeste faktorene i markedet nå, som kan svinge kraftig. Men de kjenner bransjen på tennene og klarer å manøvrere seg i havn med tunge og solide prosjekter og faste oppdrag for flere hjørnesteinsbedrifter i regionen Midt-Troms.

– Det skjer mye i Midt-Troms. Særlig på Senja skjer det mye. Et av de siste oppdragene vi har utført der er Silsand barneskole, et flott prosjekt, sier Fimek-lederen.

Den nye Silsand barneskole.

Mye spennende på gang

I tillegg til de heftige turistvei-prosjektene står oppdrag som en brannbil-garasje og en 80×30 meter lang lagerhall på merittlista til Sørreisa-bedriften.

For øyeblikket er de blant annet engasjert i Vónin Refa på Finnsnes, Finnfjord AS, Stella Polaris og gjenoppbygging av Skaland Graphite etter brannen. 

– Vi har hatt greit å gjøre i år, og dagene flyr avgårde med sveise-, vedlikehold- og monteringsjobber. Men vi trives veldig godt med det vi gjør, og får statig mer erfaring, avslutter Fimek-sjefen.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Fimek AS


Fimek AS er et mekanisk verksted som tilbyr tjenester innen kraning, reparasjon, sveising, produksjon og montering.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.