Global suksess valgte lokale Tromsbygg Entreprenør når de skulle bygge ny fabrikk

De ruster seg for global etterspørsel som skyter fart, og valget falt på Tromsbygg Entreprenør for å reise ny fabrikk i Lyngen til 70 millioner kroner. 

– Tromsbygg Enteprenør leverer det de skal, når de skal, og innfrir våre forventninger om bærekraft, sier Frode Hansen i Cinderella Norge.

Fjordlandskapet og de mektige fjellene i Lyngen er en del av suksessfaktoren for Cinderella Eco Group, som er global leverandør av toalett-løsninger som bidrar til å løse et verdensproblem.

Tromsbygg Enteprenør leverer det de skal, når de skal, og innfrir våre forventninger om bærekraft, sier Frode Hansen i Cinderella Norge.

Ifølge FN mangler 4,2 milliarder mennesker et trygt sted å gå på do. Trygt fra overfall, farlige sykdommer og overførsel av dødelige bakterier til vann, jord og luft. Cinderellas løsninger sikrer trygge sanitære forhold uten tilgang på vann eller elektrisitet.

Behovet for å øke kapasiteten, utvikle robotisering og automatisering og møte den kraftige veksten, har ført til at de satser tungt. Ny fabrikk til 70 millioner kroner bygges nå på Furuflaten i Lyngen. 

Økt kapasitet, mer robotisering og automatisering er noen av nøkkelfaktorene til den nye fabrikken til 70 millioner på Furuflaten.

Når den nye fabrikken skulle bygges var det et stort ønske at det skulle benyttes lokale krefter, og lokale råvarer.

Med kortreiste råmaterialer og bærekraftig drift innfrir Tromsbygg Entreprenør byggherrens mange strenge, grønne krav, forteller Frode Hansen.

Gode naboer

Tromsbygg Entreprenør har spesialisert seg på næringsbygg, og har utført alt fra mindre oppdrag til krevende storprosjekter som Tine Meieriet sitt nybygg på Storsteinnes.

Et godt naboskap har betydd mye for bedriften. Betongelementene til Cinderellas nye fabrikk i Lyngen kommer nemlig fra naboen Element Nor på Storsteinnes.

Fjordlandskapet og de mektige fjellene i Lyngen er en del av suksessfaktoren for Cinderella Eco Group. Den nye fabrikken er blant anne bygget med betongelementer fra Element Nor på Storsteinnes.

Samarbeidet mellom naboene Tromsbygg Entreprenør og Element Nor på Storsteinnes i Balsfjord er et stort lyspunkt i en uforutsigbar bransje. En stor del av råvarene til Cinderella-fabrikken har på den måten knapt sett utsiden av fylkesgrensen.

Det skjer i Troms, produseres i Troms, og blir til nybygg i Troms, forteller Even Edvardsen hos Tromsbygg Entreprenør.

Betong er sterkt byggemateriale som gir lang levetid, og sikrer lave framtidige vedlikeholdskostnader

Even Edvardsen

Betongelementer er et miljøvennlig klokt valg. Betong består i stor grad av naturens egne materialer og transportveien er kort for byggematerialer til elementfabrikk og for ferdigproduserte elementer til våre byggeplasser, sier Edvardsen.

Det er ikke uten grunn at den globale suksessbedriften Cinderella velger å satse videre på Furuflaten i Lyngen. Det er heller ikke tilfeldig at de velger kortreiste Tromsbygg Entreprenør som totalentreprenør.

For Cinderella er nemlig suksessen forankret i nord.

– Suksessen vår er godt forankret oppe i nord gjennom samarbeid med lokal entreprenører, og med forbindelse til en sterk kultur og et stolt lokalmiljø. Vi tror på verdiene som består i distrikts-Norge med å satse videre på vår fabrikk her, sier Frode Hansen, fabrikksjef for Cinderella i Lyngen.

Tromsbygg Entreprenør leverer

Da Cinderella Eco Group så seg om etter lokale bedrifter som kunne hjelpe dem å realisere planene om ny fabrikk, var det spesielt én bedrift som stakk seg ut. Tromsbygg Entreprenør huket av alle boksene og innfridde selskapets mange strenge kriterier.

Frode Hansen hos Cinderella gir de ansatte hos Tromsbygg Entreprenør svært gode skussmål.

– For vårt produkt er bærekraft alt. Vi trenger å knytte til oss grønne bedrifter, og har strenge krav innen leveringsevne, økonomi og tidsbruk. Det er viktig for oss når vi går ut i verden at vi er så bærekraftig som mulig fra A til Å, sier Frode Hansen i Cinderella.

Det var likevel én ting som veide tyngst for at valget falt på Tromsbygg Entreprenør.

Det aller viktigste var at vi fikk umiddelbar tillit til dem. Det koker ned til menneskene i bedriften. De fikk gode referanser og gode skussmål fra mange hold, sier Hansen.

De ansatte hos Tromsbygg Entreprenør sitter på høy kompetanse og lang erfaring innen byggnæringen.

Fabrikken til Cinderella er det største prosjektet Tromsbygg Entreprenør har gjort sammen med Element Nor. Et omfattende prosjekt for en aktør med globalt nedslagsfelt.

Industribedriftene i bygda går så det griner. Siden 50-tallet har det blitt bygget kultur, kompetanse og nettverk på industristedet Furuflaten i Lyngen.

Etablert i 1998

Tromsbygg Entreprenør ble etablert tilbake i 1998 og har en rekke større og mindre prosjekter bak seg.

Bedriften har siden 1998 opparbeidet seg lang erfaring innen prosjektstyring og med solid kompetanse innenfor betong og tømrerarbeider. I dag teller bedriften 18 dyktige og kvalitetsbevisste ansatte.

I dag er Tromsbygg Entreprenør 18 ansatte og opplever spennende tider med mye aktivitet.

Tromsbygg Entreprenør er nå også engasjert til å levere betongelementer og bygningsmessige arbeider i forbindelse med ny ferskfiskavdeling til Br. Karlsen Eiendom AS på Husøy.

Det er spennende tider med mye aktivitet og mange prosjekter som både er under planlegging og under produksjon. Vi står klar til å bistå våre kunder med høy kvalitet, solid kompetanse og kortreiste løsninger, avslutter daglig leder Even Edvardsen hos Tromsbygg Entreprenør.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Tromsbygg Entreprenør AS


Tromsbygg Entreprenør AS kommer fra Storsteinnes i Balsfjord kommune. Entreprenørfirmaet har 18 ansatte, ingeniørkompetanse og fagarbeidere innen betong og tømrerfaget.

Firmaet har sentral godkjenning, lang bransjeerfaring og har de senere år utført flere prosjekter med bygging av nytt ysteri til Tine meieriet som det mest krevende industri prosjektet.

Vår kompetanse er med på å gi våre kunder fordelaktige løsninger med
konkurransedyktige priser og gjennomgående høy kvalitet.


Tromsbygg Entreprenør AS
Meieriveien 14
9050 Storsteinnes
Telefon: 950 89 653
E-post: even@tromsbygg.no

Produsert av Næring i Nord.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.