NORDLAND | Annonseinnhold

Bygg-Konsult Ballangen feirer 25 år og ser lyst på tiden fremover

Med tidvis 25 minusgrader og stiv kuling har Bygg-Konsult Ballangen jobbet med å føre opp fasaden til Setermoen skole etter alle kunstens regler.

– En ting er sikkert: Vi tåler vær og vind! Det takler vi helt fint, vi liker å jobbe ute, sier Jon Stavenes.

Den daglige lederen hos Bygg-Konsult Ballangen AS leter alltid etter en god unnskyldning for å forlate kontorstolen til fordel for en mer hands on tilnærming til bransjen. For de liker det de gjør, og elsker å se nye prosjekter ta form.

Daglige leder hos Bygg-Konsult Ballangen AS, Jon Stavenes er stolt over utviklingen bedriften har hatt siden oppstarten i 1996.
Daglige leder hos Bygg-Konsult Ballangen AS, Jon Stavenes er stolt over utviklingen bedriften har hatt siden oppstarten i 1996.

– Det er gjevt å få være en del av et stort prosjekt som Setermoen skole. Den blir blir flott, absolutt. Det er veldig mange flinke håndverkere i sving der oppe, og det er et lass man drar sammen med flere, forteller Stavenes.

Godt samarbeid

Samarbeidet med hovedentreprenør HENT AS, og de mange underentreprenørene har vært givende, forteller Ballangen-bedriften.

Ukentlige møter og uformelle møter innimellom er veldig matnyttige. Det handler om å gjøre det rett i forhold til prosedyrene og å lytte til hverandre, sier Stavenes.

Vinteren var dog noe utfordrende. Vi var forberedt på skikkelig vinter, men så mye vind og så lave temperaturer var heftig. Vi fikk nok frisk luft iallefall, det er bare å kle på seg og la det stå til, sier Stavenes muntert.

Vinteren kan være utforrende med mye vind og lave temperaturer.

I syv måneder har syv av selskapets 16 ansatte jobbet med å gi ungdommen på Setermoen et flunkende nytt sted å lære. I skrivende stund er elementene satt opp, og de jobber med utvendig kledning, fasadeplater og bordkledning.

Det er fremdeles en del tid fremover med intensivt arbeid før de er i mål. Etter det bærer det videre til nye oppdrag.

Det gjelder og kle seg godt, også for tømrene hos Bygg-Konsult Ballangen.

Med pågående prosjekter fra Kjøpsvik sør til Setermoen i nord, med en og annen avstikker i retning Lofoten, er det nok å holde fingrene i. Blant annet hadde Bygg-Konsult Ballangen en finger med i byggingen da nye Thon Hotell Svolvær tok form.

25-åring

Siden starten i 1996 har Bygg-Konsult Ballangen i dag vokst til å bli en allsidig totalentreprenør med 16 ansatte.

Drømmeoppdragene er prosjekter hvor de følger kunden fra A til Å , og kan sette signaturen sin på et byggeprosjekt fra første strek på tegninga til siste finpuss. Da er det også enklere å sørge for en høyest mulig kvalitet på arbeidet, forteller Stavenes.

Sten-Ove Olaussen og Jon Stavenes hos Bygg-Konsult Ballangen tar gjerne på seg store prosjekter hvor de kan styre alt fra A til Å, og virkelig sette sin signatur på arbeidet.

Bygg-Konsult Ballangen tar også på seg mindre byggeprosjekter, fra oppsetting av grunnmurer, bygging av trapper, renovering av leiligheter og bygging av eneboliger.

Opp gjennom årene har vi satt opp utallige eneboliger i Nordland og Troms.

Det har blitt en god del bygg som er satt opp av Bygg-Konsult Ballangen siden oppstarten for 25-år siden.

Nå fyller bedriften 25 år og skal markere dette med en etterlengtet event for de ansatte.

– To av de ansatte har jobbet i bedriften i 25 år, og det skal settes pris på. De er en fantastisk viktig del av drifta, og sørger for en kjempefin miks av erfarne og ferske håndverkere.

Jon Stavenes

Veien videre

Fra januar 2022 begynner nåværende daglig leder i ny jobb som takstmann, og prosjektleder Sten-Ove Olaussen overtar som ny daglig leder. Stavenes vil fortsatt ha en rolle i Bygg-Konsult Ballangen som medeier og faglig rådgiver.

Fra januar 2022 overtar prosjektleder Sten-Ove Olaussen som ny daglig leder.

For øyeblikket er selskapet på jakt etter nye lærlinger.

– Det trengs mange flere håndverkere i bransjen i nord, og det er et yrke man virkelig har masse muligheter i.

Med base i Ballangen har de et godt utgangspunkt for å løse oppdrag i Ofoten, Salten og Nord-Troms med erfaring, iver og arbeidslyst.

Som en del av Systemhus-kjeden bidrar de til å realisere en lang rekke drømmeboliger og hytter til kunder i regionen. Lokalt i Ballangen jobber de også med egne, spennende prosjekter, der de blant annet i egen regi har skapt boligprosjektet  Bjørkåsen Panorama.

Bygg-Konsult Ballangen har medvind i seilene, og den nye daglige lederen Sten-Ove Olaussen ser posivt på fremtiden, både for firmaet, og for den lokale utviklingen i Ballangen.

– Ballangen har et stort potensiale, kanskje særlig for unge i etablererfasen. Fasilitetene er mange for barn og unge, og er du friluftsinteressert så er Ballangen virkelig et natur-eldorado, avslutter den nye daglige lederen Sten-Ove Olaussen.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Bygg-Konsult Ballangen AS


Bygg-Konsult Ballangen AS ble etablert i 1995. I dag har vi 12 dyktige tømrere og 3 i administrasjonen. Våre oppdrag er 60% nybygg og 40% tilbygg og mindre oppdrag. Innenfor vår tiltaksklasse har vi kompetanse på det meste innen bygg.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.