NORDLAND | Annonseinnhold

Nye muligheter for Asbjørn og Geir hos Aktiv Ballangen

Den ene er blitt bedriftens uunnværlige altmuligmann. Den andre bruker Aktiv Ballangen som et springbrett for videre karriere. Både Asbjørn og Geir har blomstret under taket i mulighetenes hus.

Asbjørn Pettersen retter litt på den røde kapsen og ler så det runger i hele det store produksjonslokalet.

Asbjørn og Geir har blomstret under taket hos Aktiv Ballangen.
Om du lurer på hvor Asbjørn befinner seg i de store produksjonslokalene i Ballangen, er det bare å stoppe opp å høre etter. Det går ikke lang tid mellom hver lattersalve.

Det er lettere å svare om du spør meg hva jeg ikke gjør. 

Den smørblide 40-åringen er inne i sitt tiende år i bedriften og har i løpet av denne tiden utviklet seg i mange retninger, både når det gjelder gjennomførte kurs og sertifiseringer, men også i forhold til egen mestring.

En barndomsdrøm som er gått i oppfyllelse.

Barndomsdrømmen

– Helt siden jeg var liten guttunge har jeg drømt om å kjøre større maskiner. Da jeg en dag så en annonse om maskinførerkurs på Facebook gikk jeg rett til sjefen. Samme dag fikk jeg vite at jeg var påmeldt, forklarer Asbjørn stolt.

Hos Aktiv Ballangen kan Asbjørn Pettersen leve ut barndomsdrømmen bak spakene og rattet på store anleggsmaskiner.

– Det er nettopp dette vår hverdag handler om. Å bruke mulighetene rundt oss til utvikle våre ansatte, gi dem en meningsfull arbeidshverdag og legge til rette for å skape stolthet og mestringsfølelser, beskriver sjefen sjøl, Odd Helge Skogvold.

Det er alltid hyggelig å slå av en prat med sjefen.

Haugevis med godt humør

Da jeg ankommer lokalene i Ballangen sammen med Skogvold står Asbjørn og Geir klare til å vise meg rundt. Det går ikke lang tid før glimtene i øynene deres preger samtalen og stemningen. Vi forflytter oss mellom store stabler av spesialpaller, hauger med ved og mange flotte produksjonsmaskiner.

Asbjørn og Geir viser frem lokalene til Aktiv Ballangen.

Det gode humøret følger guttene som en skygge gjennom de store lokalene. Latteren runger og gjaller og det er liten tvil om det er en god tone mellom de to kollegaene.

Asbjørn ramser videre opp truckførerbevis, motorsagkurs og traktorlappen som eksempler på ting han har tatt i regi av arbeidsgiveren, og han forteller at han ved siden av å kjøre maskiner også er ukentlig tilstede i både palleproduksjon og renovasjonstjenestene som bedriften tilbyr.

Mellom all maskinkjøringen stepper Geir gjerne inn å bidrar i palleproduksjonen.

Ny kurs

Geir Hoseth Karlsen er litt stille i begynnelsen men forteller mer enn gjerne sin historie når jeg utfordrer han på det.

– Jeg kom hit uten bilsertifikat, og nå er jeg lærekandidat i anleggsmaskinførerfaget hvor jeg blant annet får jobbe med veivedlikehold langs E6 i hele Ballangsregionen.

Etter en prosess sammen med ledelsen hos Aktiv Ballangen bestemte Geir Hoseth Karlsen seg for å skifte karrierevei. Nå er han lærekandidat i anleggsmaskinfaget.

Geir hadde egentlig startet på en annen karrierevei, da han måtte slutte hos sin tidligere arbeidsgiver. Sammen med Odd Helge Skogvoll og resten av teamet til Aktiv Ballangen staket han ut en helt ny kurs som allerede har ført han bak rattet på mindre anleggsmaskiner.

Både Geir og Asbjørn stortrives på jobb, begge har fått nye muligheter gjennom sin nåværende arbeidsgiver, og begge er blitt lært opp til å kjøre anleggsmaskiner.

Også Geir er innom flere deler av bedriften, men det er liten tvil om hvor han føler seg mest hjemme.

Det er maskinfører jeg skal bli og derfor det jeg koser meg mest med.

En annet alternativ

Skogvoll motiveres av bedriftens mange suksesshistorier og er glad for at de kan utgjøre et reelt alternativ til standardveien inn i yrkeslivet.

– Det er ikke alltid like lett å følge et vanskelig studieprogram, selv om man kan gjøre praktiske oppgaver like godt som alle andre. Hos Aktiv Ballangen sørger vi for at det finnes et alternativ til mennesker som ønsker å bidra i samfunnet, selv om de kan ha vanskelig for å ta en videre utdanning.

Her kan du få jobbe med alt fra skogsdrift til husflid. Det viktigste for oss er at alle skal bli gitt en mulighet til å lykkes, sier Skogvold.

Veirydding er en av Asbjørns viktigste oppgaver under den snørike delen av året.

Selv om Asbjørn har lyktes i mye og nærmest abonnert på nye kurs- og kompetansebevis de siste årene, er det fortsatt et han mangler.

– Jeg gir meg ikke før jeg har vogntoglappen, utbryter han og følger opp med en karakteristisk lattersalve som nok engang fyller hver en kubikk i det store lokalet.

-Annonsørinnhold

Faktaboks

Vekstbedriften Aktiv Ballangen ble etablert i januar 2006 og er i dag en produksjons- og servicebedrift i Ballangen i nye Narvik kommune. Hovedfokusområdene er husflid, gaveproduksjon, strikkegarn og trearbeider.

Bedriften har også produksjon av ved for levering i sekker, palleproduksjon, og de drifter også bygdas miljøstasjon og hjelpemiddelsentral.

Brøyting og transporttjenester er også en del av produktlista.

Aktiv Ballangen ønsker hele tiden å utvikle seg  og de søker hele tiden å legge til rette for å utvide tjenester og produkter som næringsliv, offentlig virksomhet, organisasjoner og private i nærmiljøet har bruk for.

Hver eneste dag går de på jobb for å gi sine ansatte en meningsfylt hverdag i et kreativt og positivt arbeidsmiljø.


Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.