Infrakon fra Mo i Rana bygger infrastruktur over hele Norge

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

På tampen av 2020 gikk startskuddet for den nyoppstartede infrastruktur- og konstruksjonsbedriften Infrakon, og siden da har det vært full fart.

Infrakon har siden oppstarten for under ett år siden siden allerede rukket å ansette flere nye folk, og passert årets budsjett og målsetting med god margin. 

Daglig leder Sondre Rødsand (t.h) og leder for Marked og prosjekt, Marius Reisnes er svært godt fornøyd med oppstartsåret for Infrakon.
Daglig leder Sondre Rødsand (t.h) og leder for Marked og prosjekt, Marius Reisnes er svært godt fornøyd med oppstartsåret for Infrakon. Foto: Bendik Aarsæther

Oppskriften på suksess

Daglig leder Sondre Rødsand forteller at de gjennom mange år i bransjen har opparbeidet seg et solid nettverk med andre entreprenører og kunder, og at det har bidratt til de gode resultatene siden oppstarten i slutten av 2020.

Daglig leder Sondre Rødsand

-I denne bransjen blir de aller fleste prosjektene lagt ut på offentlig anbud, og da er de som kan levere best på kompetanse, tid, kvalitet og pris som går av med seieren. Vi gjør oss synlig ved å ta jobber som har et utfordrende utgangspunkt, hvor vi vet at vi kan levere best på alle disse punktene. 

Sondre Rødsand

Videre forteller Sondre at det er dette som har vært oppskriften på den vellykkede oppstarten, og at 2021 allerede er i boks budsjettmessig. 

-Vi har satt oss ett budsjettmål for året, og har allerede planlagte prosjekter som gjør at vi kommer til å gå 30% over det som opprinnelig var budsjettert. Det betyr at vi ligger ann til en omsetning på 25 millioner kroner dette året. 

Sondre Rødsand
Infrakon under arbeid med Rana Industriterminal. Foto: Bendik Aarsæther

Kommet for å bli

Infrakon har med andre ord kommet for å bli, og selv med en garantert økning i den budsjetterte omsetningen forteller de at det er rom for enda mer aktivitet.

Med hele landet som arbeidsplass, og pågående prosjekter som strekker seg fra Hamarøy i nord, til Stavanger i sør, kan Marius Reinsnes, leder for marked og prosjekt, fortelle om en fleksibel bedrift som ikke legger begrensninger på hvor de neste spennende prosjektene ligger.

Marius Reinsnes, leder for marked og prosjekt hos Infrakon

-Vi liker å ha travle og innholdsrike dager, hvor vi arbeider i et høyt, men sikkert tempo. Ingen dager er like, og vi trives veldig bra på jobb. De trygge rammene gjør at vi får muligheten til å tenke litt utenfor boksen, og legge inn anbud på spennende og varierte prosjekter.

Marius Reinsnes

Fra hav til fjell, vi er overalt

Infrakon har bred kompetanse innenfor fagfeltet, og jobber med prosjekter hvor det er behov for folk med erfaring innenfor betong-, stål-, og trekonstruksjon. De lokkes mot de logistikkmessige utfordringene, og prosjekter som skiller seg litt ut fra den vanlige byggeaktiviteten.

I år jobber de med et meget spennende og utfordrende prosjekt nede på Rana Industriterminal. 

Jørgen Bern Osmo og Piotr Ziolkowski under arbeid med å plasstøpe en 280 meter lang betongvegg under industrikaia på Rana Industriterminal. Foto: Bendik Aarsæther

-Akkurat nå jobber vi på med vårt hittil største konstruksjonsprosjekt. Vi skal plasstøpe en 280 meter lang betongvegg under industrikaia på Rana Industriterminal. Dette er et tiltak som skal forhindre erosjon, og veggen skal sikre grunnforholdene på kaia slik at massene stoppes fra å spre seg.

Marius Reinsnes

I dette prosjektet jobber vi etter flo og fjære, og i en periode hvor de aller fleste har sommerstans, forteller Marius videre.

Prosjektet ved industrikaia på Rana Industriterminal må tilpasses flo og fjære, noe som passer godt med slagordet “Fra hav til fjell”. Foto: Bendik Aarsæther

Prosjektet sklir rett innenfor det som har blitt slagordet deres; Fra hav til fjell. Med sin beliggenhet i Mo i Rana, og midt i landet, er det veldig lite som stopper dem. 

-Vi er opptatt av å være godt forberedt, og har derfor hatt stort fokus på nyinvesteringer når det kommer til utstyr, båter og verktøy. Dukker det opp et kult og utfordrende prosjekt så skal vi alltid være klar til å ta jobben.

Marius Reinsnes
Infrakon har hatt stort fokus på nyinvesteringer når det kommer til utstyr, båter og verktøy. Foto: Bendik Aarsæther

Fokus på en faglig og bærekraftig utvikling

Infrakon er også opptatt av å forankre den nordnorske identiteten, og er derfor med i Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon (NESO). 

Infrakon er opptatt av å forankre den nordnorske identiteten, og er medlem i Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon (NESO). Foto: Bendik Aarsæther

-Det er viktig for oss å være faglig oppdatert, samtidig som vi får mulighet til å tilby en trygg og kvalitetssikker læringsarena for lærlinger. Vi er godkjent som lærlingebedrift og er også lærlingeplassgarantist for Nordland Fylke. 

Sondre Rødsand
Infrakon er godkjent som lærlingebedrift og er også lærlingeplassgarantist for Nordland Fylke. Foto: Bendik Aarsæther

For Infrakon står også bærekraft i fokus og de er derfor medlem i arktiske betongklynge N3C, som har tatt et viktig ansvar i å bidra til en karbonnøytral betongbransje innen 2030. 

Går en lysende fremtid i vente

Gjengen hos Infrakon ser svært lyst på fremtiden. Foto: Bendik Aarsæther

Det viktigste for oss er selvfølgelig at vi fortsetter å tilby den kvaliteten vi gjør i dag, og at vi koser oss mens vi gjør det.

Vi ser for oss å ansette to-tre stykker fremover, som kan bidra til å ta oss enda lengre enn der vi er i dag. De rette personene er praktisk anlagt og liker å ta i et tak, avslutter daglig leder Sondre Rødsand hos Infrakon.


Les også:

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!
Annonsørinnhold | Infrakon AS

Infrakon AS er et selskap etablert i 2020 som skal innrette seg særlig mot bygg- og anleggsprosjekter og konstruksjoner innen infrastruktur. Med base i en av Norges største industribyer Mo i Rana er vi plassert «midt på kartet» og vil konkurrere om prosjekter geografisk spredt over hele landet.

Valseløypa 1, 8626 Mo i Rana
sondre@infrakon.no
Telefon 951 75 597

Produsert av Næring i Nord.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.