Til gjennomgang

Høgås Transport jobber 24/7 med de mange prosjektene på Evenes

Brødrene Odd-Ivar og Frank Høgås hos Høgås Transport har jobbet jevnt og trutt i nærmere 30 år med graving og transport, samt å holde veiene åpne vinterstid i Evenes-området.

– Å være sin egen herre er verdt alle timene med nattevåk over værmeldinga, sier brødrene.

Tennene i skuffa graver seg ned skråninga igjen og igjen. Metallet skraper mot steingrunnen, men massene gir etter mot det taktfaste maskineriet. I skrå novembersol jobber gravemaskinen jevnt og trutt for å gjøre klart for neste kapittel i Evenes sin historie.

Brødrene Odd-Ivar og Frank Høgås hos Høgås Transport kan se tilbake på nærmere 30 år med graving og transport. I dag opplever de en større oppdragsmengde enn noensinne, og en økende arbeidsstokk.
Brødrene Odd-Ivar og Frank Høgås hos Høgås Transport kan se tilbake på nærmere 30 år med graving og transport. I dag opplever de en større oppdragsmengde enn noensinne, og en økende arbeidsstokk.

På Liland i Evenes kommune gjør Høgås Transport tomtene klappet og klare for Narvik Boligbyggerlag, som fører opp 12 nye leiligheter for Forsvaret. Ett av 26 forskjellige enkeltprosjekter knyttet til utbyggingen av nye Evenes Flystasjon. Det er for tiden over 500 personer i arbeid i forbindelse med etableringen av flystasjonen, et prosjekt med en prislapp på svimlende 5,22 milliarder kroner.

Ei målsetting om å benytte seg i storstilt grad av lokale entreprenører, har gitt et løft av dimensjoner for lokale entreprenører. Tomtene på Liland er ett av flere oppdrag som har dryppet på Høgås Transport etter at arbeidet med den nye flystasjonen satte i gang.

Sin egen herre

Brødrene Odd-Ivar og Frank Høgås har jobbet jevnt og trutt i nærmere 30 år med brøyting, graving og transport. Om du ber dem grave et hull til Kina eller brøyte gårdsplassen spiller ingen rolle. Det er variasjonen som driver dem, og gleden over å være sin egen herre gjør at de trives. 

Frank Høgås opplever et kraftig oppsving i oppdragsmengden etter at Forsvaret etablerte seg på Evenes.

Vi på Evenes hadde jo litt å pusle med før, men det ble et bra oppsving da Forsvaret kom.

Det har økt kraftig på med arbeid, og da gjerne større jobber av langvarig art, sier daglig leder i Høgås Transport, Frank Høgås.

Høgås Transport holder til på Tårstad i Evenes kommune, og opplever travle dager med graving og transport.

I godt naboskap med Nor-Handel holder de til på Tårstad i Evenes kommune.

For Høgås Transport startet det hele med kommunal brøyting med traktor. I dag er Høgås Transport et AS med et halvt dusin ansatte. Det er full hendel fra morgen til kveld, og det blir sjelden mye fritid.

Når man holder på for seg selv, vil man ikke si nei. Vi må arbeide for lønna, forklarer entreprenøren fra Evenes.

Det kan være travle dager og mange timer inne i lastebilen i løpet av en arbeidsdag.

Den uberegnelige snøen

Vi snakker med Frank en mandag i november. Spør du ham hvordan uka hans ser ut, er lista lang. I tillegg til tomtearbeidet på Liland står graving, salg av masser, arbeid på kirkegården og transport på agendaen. Mest arbeid foregår i nærområdet, men noen langturer blir det innimellom alt annet.

Akkurat i dag har det begynt å snø. Det åpner sesongen for tråling av værmeldinger og kjiking i horisonten: Blir det snø i dag? Slår frosten til? Det er det uberegnelige været i nord og spørsmål om snø som preger hverdagen når man har ansvaret for å holde veiene åpne.

– Legger du planer om å gjøre noe annet, kan du banne på at det begynner å snø. Gjerne mot helga på natterstid, det er kronisk, forteller Frank.

En fornøyd gjeng hos Høgås Transport som har nok å holde fingrene i, både sommer og vinterstid.

Brøyting av snø var starten på hele drifta, og er fremdeles en fot å stå på for Evenes-bedriften. De neste årene fortsetter de i samme løypa. Så lenge det er nok arbeid, står de på. 

– Blir det fritt for arbeid så drar vi til Syden, men så langt har vi såpass mye å gjøre at jeg tror nok vi må holde oss her, avslutter Frank Høgås hos Høgås Transport.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Høgås Transport AS

Høgås Transport AS

Høgås Transport AS er et selskap som er lokalisert i Tårstad. Med lang erfaring kan vi tilby våre kunder unik kompetanse og høy kvalitet på arbeidet vi utfører. Vi jobber målrettet for å være best på det vi driver med, med høyt fokus på kundens behov.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.