Arnfinn Langen hos Gulvbetong AS er tømreren som ble betongmester

Arnfinn Langen, Gulvbetong

Det er svært sannsynlig at du har tråkket på flere av arbeidene til Arnfinn Langen og hans team i Gulvbetong AS. «Gutta på gulvet» har lagt millioner av kvadratmeter gulv – og sjefen sjøl har jobbet i bransjen i 35 år.

Eier og daglig leder Arnfinn Langen i Gulvbetong AS er egentlig utdannet tømrermester. Det var den naturlige yrkesveien da han vokste opp på Sunndalsøra i Møre og Romsdal.

Men han forlot tømmeret til fordel for hardere materialer i 1984, og siden den gang har det stort sett handlet om betong og forskaling for Langen. I dag leder han en bedrift med ti ansatte, og som har avdelinger både i Trondheim, Bodø og i Fredrikstad.

Arnfinn Langen hos Gulvbetong AS er tømreren som ble betongmester
Arnfinn Langen hos Gulvbetong AS er tømreren som ble betongmester

Gulvbetong dekker hele landet

Hovedbasen hans er i Trondheim, og derfra sendes ansatte ut til oppdrag i hele landet, til Svalbard, Værøy eller sentrale strøk. Geografien er ingen utfordring for gulventreprenørene fra Trøndelag.

– Noen av de større prosjektene vi har på blokka er at vi skal støpe og pusse 5000 kvadratmeter gulv for Gunvald Johansen Bygg.

Vi har et prosjekt på Coop-en på Tverlandet der 4500 kvadratmeter gulv skal på plass, og i tillegg har vi større prosjekter på gang sammen med våre viktige samarbeidspartnere DSN Entreprenør AS og Øksnes Entreprenør AS. Så du skjønner at vi har mange av våre oppdrag i Nord-Norge. Vi trives i nord, sier Langen.

«Gutta på gulvet» har lagt millioner av kvadratmeter gulv – og sjefen sjøl har jobbet i bransjen i 35 år. Fra venstre: Rune Wangberg, Tore Berdal, Tomas Hokseggen, Kjell Lillevik, Peter Høve og Arnfinn Langen.

Kvalitet

Å etablere en avdeling i Bodø ble et naturlig valg da oppdragsmengden ble så stor som den ble i Nordland.

– At vi fikk et kontor også i Fredrikstad var mer tilfeldig. En kar som jeg er onkel til flyttet sørover, og han ble ansatt i selskapet. Da passet det godt å etablere en avdeling også i sør, sier Langen.

– Vi reiser ut dit kunden trenger oss. Enten det er langt mot nord eller lenger sør i landet, sier Langen.

Satser på kvalitet

– Vår styrke skal være at vi er seriøse og pliktoppfyllende. Vi skal ta vare på kundene våre, og gi gode tips og råd, der vi ser at vår kunnskap kan brukes, sier Langen.

Det er også viktig å ha et godt forhold til våre konkurrenter. Selv om konkurransen kan være tøff, lønner det seg å være samarbeidsvillig og lyttende, og å unne konkurrentene våre suksess, mener Langen. Og at konkurransen er tøff, legger ikke bedriftslederen skjul på.

Gulvbetong skal stå for seriøsitet og kvalitet. Vi skal ta vare på kundene våre, og gi gode tips og råd, der vi ser at vår kunnskap kan brukes.

– Det som er litt synd er å se at pris og kvalitet ikke henger helt sammen lenger. Alt handler om pris og om å få produktene så billig som mulig. Jeg skulle ønske at det ble et sterkere fokus på kvalitet, sier Langen.

Optimist

Når «gutta på gulvet» skal til med å støpe og pusse nye gulv, er sjefen også opptatt av kvalitet i form av menneskelige verdier.

Arnfinn Langen ser lyst på fremtiden med en trygghet om at de ansatte i Gulvbetong har en sikker arbeidsplass og trives i jobben.

Det menneskelige aspektet er det aller viktigste. Når jeg vet at mine ansatte har det bra på jobb, sover jeg godt om natta.

Om tallene på bunnlinja er grønne eller røde ser jeg ikke uanset. Jeg er heldigvis fargeblind, ler Langen.

Men ennå står selskapet stødig som betong, klar for å støpe nye kvadratmeter gulv til et næringsliv i vekst.

– For åtte år siden regnet jeg ut at vi hadde støpt omtrent 1,3 millioner kvadratmeter gulv. Hva tallet er i dag aner jeg ikke, sier Langen.

Men at både du og jeg har tråkket på et betonggulv levert av Gulvbetong AS kan vel nesten garanteres.

ANNONSØRINNHOLD

STØPING AV GULV OG FORSKALING
I TRONDHEIM OG NORD-NORGE
Les mer her!

Les også:

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.