Element NOR skal levere alt av betongelementer til Nye Narvik Sykehus

Store mengder betongelementer fra Element NOR, produsert på fabrikken i Balsfjord gir nå form til det nye sykehuset i Narvik.

Noen av de eldste byggverkene på denne kloden er av betong. Det finnes konstruksjoner fra Romertiden som har overlevd slitasje, jordskjelv, krig og vær og står i står i like stram givakt i dag, flere tusen år etter at de ble reist.

Hvor lenge et godt konstruert betong-bygg egentlig kan stå, vet vi egentlig ikke. Det er i alle fall ting som tyder på at nye UNN i Narvik blir et solid bygg, bygd for fremtiden. 

Element NOR har levert betongelementene til nye Narvik sykehus.
Element NOR har levert betongelementene til nye Narvik sykehus.

– Det er et sånt prosjekt som man er med på bare noen få ganger i livet, sier stolt salgssjef Ola Nøstdal hos Element NOR. 

Betongelementene de 70 ansatte produserer i fabrikken i Balsfjord er hittil blitt til 300 ferdige prosjekter med en verdi på over 1 milliard norske kroner. Siden 2007 har de levert prefabrikerte betong-elementer til et bredt spekter av prosjekter. Men aldri et så massivt prosjekt som Universitetssykehuset Nord-Norge i Narvik.

Ved hjelp av 2500 prefabrikkerte elementer og 30 000 kvm hulldekker har råbygget til sykehus, helsehus og helikopterlandeplass blitt til. Kontrakten til en verdi av 130-140 millioner kroner ble signert med skrekkblandet fryd.

Fryden fremst

Element NOR synes det er meget  spennende å få være med på dette, som virkelig er et prosjekt for ettertida. Det er både et løft for regionen og landsdelen at det blir satset sånn.

– Vi lar fryden stå fremst og trykker skrekken lengre bak.

Ola Nøstdal
Trappeoppgang ved nye Narvik sykehus i betongelementer levert av Element NOR.

Å få lov til å være med på det og levere våre produkter i så stort omfang er veldig artig. Artig for oss, og artig for landsdelen at det er massevis av lokale entreprenører og leverandører på byggeplassen, forteller Nøstdal.

Element NOR har jobbet tett med totalentrprenør HENT under bygging av hele råbygget, med god hjelp av samarbeidspartner Nordland Betongelement, som underleverandør av hulldekker.

Nybygget samler tilbudet innen rusbehandling og psykisk helse under ett tak på Furumoen mellom Narvik sentrum og Hålogalandsbrua. Det nye sykehuset skal erstatte det gamle sykehuset på «sykehushaugen» og bygningene i Håkvik.

Prisbelønnet betong

Både nye Harstad skole, Tromsøbadet, Lødingen skole, Bardufoss VGS, Sommerlyst skole i Tromsø, og UIT bydel Vervet (Tromsø), Workinntoppen og mange andre store boligprosjekter i Tromsø har ElementNor sin signatur på seg.

Fabrikken til Element NOR i Balsfjord.

Nylig ble de også tildelt en av de gjeveste prisene i bransjen: Betongelementprisen for 2021.

Den vant Element NOR for “Et høyst uvanlig og grensesprengende hytteprosjekt, som satt konstruksjon og produksjon på prøve.”

– Stor stas at prosjektet Sellanraa vant. Det viser spennet i hva Element NOR kan levere. Vi er stolt over å være med å bygge ei prisbelønt arkitekttegnet hytte, som ikke var så stor i volum, men solid i design og materialkvalitet. 

Ola Nøstdal
Inne på fabrikken til Element NOR i Balsfjord bygges de betongelementene til nye Narvik sykehus.

Bak en slik pris og prosjekt ligger det store mengder arbeid og tid. Prosjektet og designet inneholdt et stort antall vinkler og mange utfordringer som produksjonen skulle forholde seg til. 

Det er en pris som alle ledd i bedriften kan være stolt av.

Ola Nøstdal

Arkitekten skal ha skryt, og ingeniørene som jobber hos oss har gjort et fabelaktig stykke arbeid. Ikke minst har produksjonen som har fått tegningene tatt utfordringene på strak arm og produsert førsteklasses elementer, sier en svært fornøyd salgssjef hos Element NOR.

I tillegg er Element NOR blitt nominert til den høythengende prisen “Betongtavlen”.

Ola Nøstdal og Even Ananiassen jobber med mange spennende prosjekter i nord, blant dem det nye sykehuset i Narvik.

Spennende prosjekter

Avtaleboka framover er full av nye prosjekter, med en ordrereserve som går fram til oktober 2022. For å imøtekomme etterspørselen, bygger de nå ut kapasiteten på fabrikken i Balsfjord i Troms. 

Produksjonslokalene skal dobles i størrelse, en utvidelse det ble tatt høyde for da fabrikken ble planlagt i 2007. 

– Vi vokser godt i takt med prosjektene, noe som gjør at vi har god kontroll på kapasiteten, også for en fremtidig økt etterspørsel. 

Ola Nøstdal
Element NOR vokser i takt med etterspørselen og ser positivt på etterspørselen i Nord-Norge.

Det er noe eget med å produsere noe som varer. Ola Nøstdal ser for seg at den nye UNN-avdelingen i Narvik vil bli stående til noen bestemmer at det skal plukkes ned. 

– Betong er nærmest evigvarende. Men vi dimensjonerer jo for 50 og 100 år når vi planlegger. Sykehuset blir nok stående til etter at jeg er glemt – som jeg satser på er veldig, veldig lenge til, avslutter Ola Nøstdal med et stort smil.


Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Element NOR AS


VI BYGGER NORD-NORGE!
300+ ferdige prosjekter med en verdi på over 1 milliard NOK
Fra oppstarten i 2007 har vi deltatt som leverandør både på små og store prosjekter. Vi er stolt av å kunne bygge infrastruktur og arbeids- og boplasser for fremtidige generasjoner i Nord-Norge!

Produsert av Næring i Nord.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.