Peab Eiendomsutvikling Nord hever listen for god bokvalitet med sitt nye prosjekt SKIR i Tromsø

Tenkte du at du måtte ut av sentrum for å få grønne omgivelser eller muligheten for kajakk rett utenfor stuedøren? Peab Eiendomsutvikling Nord har gjennom sitt siste prosjekt SKIR sørget for å få det innenfor rekkevidde.

I det nye prosjektet på Strandkanten i Tromsø har du muligheten til å hoppe i kajakken nesten rett fra leiligheten, spille golf på taket og ta en økt i tufteparken i pausen på hjemmekontoret.

– Å finne sentrumsnære boliger der man kan ha det grønt og fint rundt seg er mangelvare. Vi har mye tanke for SKIR-prosjektet og dem som skal bo der, sier salgssjef Ingvild Bratterud i Peab Eiendomsutvikling Nord.

Peab Eiendomsutvikling Nord har med SKIR i Tromsø hevet bokvaliteten til mange nye boligeiere
Peab Eiendomsutvikling Nord har med SKIR i Tromsø hevet bokvaliteten til mange nye boligeiere.

En del av Peab Bjørn Bygg

Har du vært i Tromsø har du garantert sett banneren til Peab Bjørn Bygg og Peab Eiendomsutvikling Nord flagre på anleggsområder over hele byen. Historien til Bjørn Bygg springer flere titalls år tilbake i tid, helt tilbake til 1922.

Kortversjonen av historien starter med Richard Bjørn som startet handelsvirksomhet i en liten fjordarm i Nord-Troms for nå hundre år siden. Da landsdelen lå i ruiner etter andre verdenskrig, spilte selskapet blant annet en stor rolle for å gjenreise Nord-Norge.

I 2007 ble Bjørn Bygg et datterselskap av nordiske PEAB, og senere ble også Peab Eiendomsutvikling Nord etablert.

Peab Eiendomsutvikling Nord har mange spennende prosjekter på gang i Nord-Norge.

I år kan med andre ord en av landsdelens største entreprenører feire hundreårsjubileum, og fremdeles er de brennende opptatt av hva det nordnorske folket trenger i forhold til bokvalitet og bærekraftige løsninger.

Bilfri hverdag

Bratterud er salgssjef for Peab Eiendomsutvikling Nord i Tromsø. Der utvikles og drives egne prosjekter fra A til Å, og de er selvforsynt så langt det lar seg gjøre.

– Jeg har vært i Peab Eiendomsutvikling Nord i seks år nå. Det er nok å tygge på, og kjempegøy. Vi driver mye eget salg og bruker ikke megler så langt det lar seg gjøre, forteller Bratterud.

Salgssjef Ingvild Bratterud hos Peab Eiendomsutvikling Nord er med å feirer Bjørn Bygg sine 100 år i 2022.

Et av de fineste prosjektene hun har vært med på, er SKIR. På Strandkanten i Tromsø er flere nye hjem skapt, som et av de grønneste leilighetsprosjektene i byen. Ute i sjøkanten, nært sentrum er fordelene fra bygda tatt inn til byen:

– Tidligere måtte man lengre ut i periferien for å få de samme fordelene. Nå kan du få dem uten å være avhengig av bil. Det er en fin ting å kunne tilby folk her i Tromsø, synes jeg.

Se video fra SKIR Tromsø under (klikk på bildet).

Ryggraden i SKIR

Selve ryggraden i SKIR er et fokus på utemiljø, og det man får med takhagen på garasjeanlegget, strandpromenaden rundt, trapp rett ned til sjøs om du vil bade, fiske eller padle.

Utemiljøet og nærheten til havet står sentralt i SKIR-prosjektet til Peab Eiendomsutvikling Nord.

Uteplassen er utformet av 2tal Utemiljø landskapsarkitekter, med golfhull, benker og forseggjorte løsninger. SKIR har overbygd sykkelparkering og eget smørerom. Et friskus-paradis, med andre ord. 

– Vi merker på etterspørselen at vi har truffet med formen på boligene. Det er et stort prosjekt, men mye påtrykk, sier Bratterud.

Over to byggetrinn har Peab Eiendomsutvikling Nord oppført 180 selveierleiligheter, og de første 80 leilighetene sto innflyttingsklare i første kvartal 2021 mens de siste boligene ble overlevert januar 2022.

Uteplassen er utformet av 2tal Utemiljø landskapsarkitekter, med golfhull, benker og forseggjorte løsninger.

Mange har sittet med prospektet i hånda og bestemt seg for å slå rot her. Solforholdene er gode – nesten alle boligene har kjempefin utsikt fra sør og så gode solforhold som man kan få på denne siden av øya.

Men noen abstrakte størrelser er ikke like lett å lese av papiret. Trivsel, for eksempel. Og verdien av boligen om noen år. 

– SKIR er kanskje den grønneste plassen på hele Strandkanten. Jeg mener ærlig, redelig og upartisk at det er fantastisk fint der, sier Bratterud. 

Byggene er dessuten designet for å “stå han av” i vinterstormene.

Det er ingenting å si på utsikten fra leilighetene i det nye SKIR-prosjektet.

– Bygget er utformet i et sikksakk-mønster. Det har noen grunner, både estetisk og praktisk.

I større bygg kan vinden skape egne malstrømmer langs byggene, som kan bli heftige. Måten Skir er bygd på forhindrer slike strømmer i å bli for sterke. Det er tatt høyde for Balsfjord-vinden, for å si det sånn.

Byggene er utformet i sikksakk mønster og designet for å “stå han av” i vinterstormene.

SKIR henger sammen med naboprosjektet Himmel og Hav. Her ble nøkkelen til den siste av totalt 87 leiligheter overlevert i 2018. Mellom naboene er blir det etablert et lekeområde og tuftepark, et område både voksne og barn kan boltre seg på.

Med SKIR er det skrevet ny historie i det majestetiske området mot Tromsøsundet, avslutter salgssjef Ingvild Bratterud hos Peab Eiendomsutvikling Nord

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Peab Eiendomsutvikling Nord AS


Peab Eiendomsutvikling Nord er en moderne og fremtidsrettet utbygger. 
Vi utvikler og selger boliger i egen regi i Troms og Finnmark, og har solid erfaring innen eiendomsutvikling. Vi besitter god kompetanse på alle ledd i utviklingsprosessen; vurdering og kjøp av tomter, regulering, utvikling og ledelse, markedsføring og salg.

Produsert av Næring i Nord.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.