Familiebedriften Nord Troms Rør med stor suksess og ny butikk i Nordreisa

Familiebedriften Nord Troms Rør feiret i fjor 15 år som lokal leverandør av VVS-tjenester, og ble samme året hyllet som “Årets Medlem” av kjeden VVS Eksperten.

Det hele startet på Skjervøy i 2006, men etter at daglig leder Ørjan Pedersen valgte å flytte til Sørkjosen dukket det opp en mulighet for å kjøpe et næringsbygg i nærheten. Den sjansen lot de ikke gå fra seg.

– Vi er veldig godt tatt imot i lokalsamfunnet etter at vi startet opp i Sørkjosen, og vi opplever en stor etterspørsel av vvs-tjenester.

Ørjan Pedersen

I 2022 planlegges det en større åpning av den nye butikken i Nordreisa, hvor både kjedekontor og leverandører skal være tilstede.

Nord Troms Rør er en skikkelig familiebedrift som Ørjan starte opp sammen med faren Roald Winge tilbake i 2006.
Nord Troms Rør ble etablert av Ørjan sammen med sin far Roald Winge tilbake i 2006. Foto: Jan R. Olsen.

For Ørjan var det aldri noe spørsmål om hva han skulle bli.

Nord Troms Rør er en skikkelig familiebedrift som ble startet opp av far og sønn. Ørjan var lærling, og skulle i militæret da far Roald Winge ble syk. Han søkte om utsettelse i Luftforsvaret og fikk en ilddåp da han overtok som daglig leder av bedriften i 2007. 

– Jeg har vært ute på oppdrag sammen med pappa siden jeg var 11-12 år og fått det inn med teskje, for å si det sånn.

Ørjan Pedersen

Sterkt fagmiljø

Fra Sørkjosen har Nord Troms Rør kort avstand til de nærliggende kommunene i Nord-Troms. 

– Vi ligger litt mer sentralt i Nordreisa, hvor vi nå har etablert butikk med utstillinger av forskjellige miljøer og baderomsartikler.

Ørjan Pedersen
Nord Troms Rør har etablert butikk i Nordreisa med utstillinger og et bredt sortiment innenfor bad og vvs. Foto: Jan R. Olsen.

Siden oppstarten har de bygget stein på stein, utvidet kundegruppen og økt omsetningen ved hjelp av dyktige ansatte, et sterkt fagmiljø og et høyt fokus på fornøyde kunder.

– De ansatte er fantastisk dedikerte og dyktige. Uten innsatsen deres hadde ikke dette vært mulig, sier Ørjan.

Far Roald er fremdeles med i driften og bidrar i stor grad med solid kompetanse, sin lange erfaring og teft.

Jeg har vært heldig og kunnet flyte litt på min far sitt rykte og renommè. Å være ærekjær har jeg fra han. 

Ørjan Pedersen

Nord Troms Rør har opparbeidet seg bred kunnskap om alt fra bad, kjøkken, vaskerom, sanitær i eneboliger, større industribygg, kommunalteknikk, spyling av avløp, tining av rør og rør-inspeksjon. 

Nord Troms Rør har for tiden to lærlinger som har opplæring i bedriften, blant dem er Anders Kristiansen. Foto: Jan R. Olsen.

Allsidige oppdrag

Enten det er større renoveringer, nødhjelp når pakningen ryker eller røret sprekker er Ørjan Pedersen og VVS-teamet hos Nord Troms Rør klar til å bistå kundene på en best mulig måte. Med vakttelefonen påskrudd hele døgnet er de tilgjengelig når det kniper for kunder i Nord-Troms.

– Dagene fylles opp med oppdrag og vi har en jevn strøm med nye oppdrag som kommer inn, så det ser ut som at vi får nok et bra år, sier Ørjan.

Spylebilen ble en viktig og god investering for Ørjan Pedersen og Nord Troms Rør. Foto: Jan R. Olsen.

I 2018 investerte Ørjan og Roald i en spylebil etter at de opplevde at det var et stort behov i markedet.

– Vi har jo alltid vært nøktern med ting og vurdert veldig nøye før vi investerer. En spylebil er ei stor investering, og noe vi syntes ble for dyrt, men det viste seg at behovet var der og det ble en veldig god investering.

Ørjan Pedersen

En stadig stødigere fot å stå på er blitt kommunalteknikk – som innebærer alt fra rørinspeksjon til spyling av avløpsrør. Som medlem av Rørinspeksjon Norge kan de ta oppdrag for å utføre intrikate tekniske oppdrag for offentlige etater.

I tillegg til oppdrag for offentlige etater får de også stadig større oppdrag for store private aktører og entreprenører.

Nylig signerte Nord Troms Rør sin største kontrakt på et enkeltprosjekt noensinne. Prosjektet innebærer leveranser av VVS ved byggingen av nye Flakstad skole i Lofoten. 

Planer om utvidelse

Nord Troms Rør har i dag 10 ansatte, men skulle helst ha vært flere. Med oppdragsmengden som er i dag, ser de rom for både to og tre nye ansatte.

Nord Troms Rør ser absolutt behovet for å inn flere ansatte i Sørkjosen. Foto: Jan R. Olsen.

Vi er på jakt etter flere ansatte, og er opptatt av å rekruttere til distriktet.

Ørjan Pedersen

Ansvaret for å rekruttere selv tar Nord Troms Rør på alvor, med to lærlinger inne for øyeblikket. I tillegg har Ørjan håp om at flere generasjoner skal følge i hans fotspor.

– Jeg startet som lærling her selv, og synes det er viktig å bidra med å legge til rette for de som ønsker seg inn i bransjen.

Ørjan Pedersen

Dyktige ansatte og fornøyde kunder

Det er ikke få bad som har blitt renovert av gjengen hos Nord Troms Rør opp i gjennom årene, og de positive tilbakemeldingene fra kundene har vært mange.

“Fantastisk service av to ansatte som jobbet til sent på kveld for at vi skulle få wc og dusj i orden. Vi er meget fornøyd!”

Kunde via Facebook
Lasse Andre Bjørn og Ingvild Gundersen, sammen med resten av de ansatte hos Nord Troms Rør får mange hyggelige tilbakemeldinger og mye ros fra fornøyde kunder når de er ute på oppdrag. Foto: Jan R. Olsen.

Dyktige og løsningsorienterte ansatte er nøkkelen til fornøyde kunder. Det finnes alltid en løsning så lenge man har pågangsmot og kunnskap om jobben. Innbærer det at vi må jobbe til litt ukurante tider på døgnet så løser vi det, forteller Ørjan.

For kundene kan det være mange valg å ta når man skal bygge nytt eller renovere et bad. I mange tilfeller kan det være vanskelig å se for seg hvordan sluttresultatet vil bli. 

En løsning som Nord Troms Rør har hatt gode erfaringer med er Vikingbad.

De har et smått genialt konsept der du kan bestille komplette bad, en totalpakke med produkter, ut ifra hvilken stil og komfort du foretrekker, sier Ørjan Pedersen.

Det nye konseptet kutter ut mange ledd og mye plunder for kunder som planlegger å oppgradere badet. Nord Troms Rør kan tilby hele prosessen med komplette bad og kobler på nødvendige fagfolk.

I 2021 ble Ørjan Pedersen og Nord Troms Rør hyllet som “Årets Medlem” av kjeden VVS Eksperten. Foto: Jan R. Olsen.

Etter et tøft korona-år i 2020 endte 2021 opp med å bli all time high for bedriften i Sørkjosen.

– Vi bygger videre på den gode utviklingen vi er inne i nå med dyktige ansatte og mange spennende oppdrag. Å drive bedriften er blitt en livsstil, og jeg kan takke kona mi, som er styreleder i bedriften, for at vi er der vi er i dag, avslutter Ørjan Pedersen hos Nord Troms Rør.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold | Nord Troms Rør AS


Nord Troms Rør AS er etablert og oppstartet i 2006. Vi har siden den gang økt vår omsetning og kundegruppe betraktelig. I dag er vi 10 ansatte som holder til ved vårt kontor i Sørkjosen.

Vi tilbyr tjenester innenfor VVS, sprinkler, spyling av tett avløp, tining av frosne rør, rørinspeksjon, slamsuging, gravetjenester med mer.
Ta kontakt med oss for en hyggelig handel!

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.