Accountor Helgeland har tatt i bruk kunstig intelligens for enklere regnskap

Digitaliseringen har allerede gjort sitt til at bokføring i stor grad har blitt automatisert og forenklet, men Accountor Helgeland har tatt dette et langt skritt videre.

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

I 2022 inngikk de en avtale med Propell om bruk av kunstig intelligens på inngående faktura. Det betyr mer tid til kundene.

Accountor Helgeland er et lokaleid regnskapskontor i Mosjøen, med lokasjoner i Mosjøen, Sandnessjøen, Herøy og Hattfjelldal. 

Nylig inngikk Accountor Helgeland en avtale med Propell om bruk av kunstig intelligens.

Mosjøen regnskapskontor ble etablert i 1966 og er dermed det eldste regnskapskontoret på Helgeland. Franchise-samarbeidet med Nord-Europas største regnskapskjede Accountor startet i 2018.

– Vi skal fortsette å være lokaleid i fremtiden. Vi er fortsatt frie og tar alle beslutninger lokalt, sier Mariann Nilsskog, felles daglig leder for de fire kontorene til Accountor Helgeland.

Daglig leder Mariann Nilsskog (t.h) leder et regnskapskontor med lang historie, men med et sterkt fremtidsrettet fokus.

Spådde at bransjen skulle dø ut

For omtrent ti år siden spådde mange at tjenester som regnskapsfører skulle dø ut. De kunne ikke tatt mer feil. Riktignok tar bokføringen mindre tid enn før, men det dukker opp nye områder å bruke tid på. 

Det er ikke blitt noe mindre behov for regnskapstjenester.

– Vi opplever det stikk motsatte og har god tilgang på arbeid fremover. Våre kunder setter pris på den dialogen vi har med de, sier Mariann. 

Accountor Helgeland er et lokaleid regnskapskontor i Mosjøen, med lokasjoner i Mosjøen, i Sandnessjøen, Herøy og Hattfjelldal. 

Nå har Accountor Helgeland god tid til å hjelpe kundene med lånesøknader, budsjetter og likviditetsprognoser. Siden regnskapet er lagret i en sky og er mer ajour på grunn av digitalisering og mer automatisert bokføring, gir det muligheter for å styre økonomien på en helt annen måte enn før. 

– Oppdatering i sanntid, gjør at kunden slipper å vente på månedsrapporter. De kan se hvordan de ligger an med en gang. Rådene vi gir i forbindelse med dette, har stor verdi for kunden, forteller Mariann.

Oppdateringer mellom kunde og regnskapsfører skjer i sanntid, noe som gjør det enkelt og oversiktlig for kundene.

Kundene har ofte mange spørsmål når de ser tallene i sanntid. Ved å være en god diskusjonspartner for kunden, gir Accountor Helgeland en merverdi utover tradisjonelle regnskapstjenester.

– Med innsyn i bank og alt som foregår, kommer vi ganske tett på kunden. Det gjør at vi får en ekstra god relasjon til dem.

Mariann Nilsskog
De ansatte hos Accountor Helgeland sitter på en solid mengde kompetanse innenfor en rekke områder.

Rigget for vekst med kunstig intelligens

Accountor Helgeland har rigget organisasjonen for vekst og har fokus på kvalitet. Med et lønnsteam, regnskapsteam og kundeteam hjelper de rundt 750 kunder med langt mer enn tradisjonell bokføring.

Og det er all grunn til å være fornøyd med hvordan dette er mulig.

– Det norske firmaet Propell kan tilby en løsning med kunstig intelligens på inngående faktura, gjennom det skybaserte systemet PowerOffice Go, forteller Mariann.

Accountor Helgeland hjelper rundt 750 kunder med regnskapet hvert år.
Accountor Helgeland hjelper rundt 750 kunder med regnskapet hvert år.

Det dreier seg om maskinlæring og tolkning av faktura. Ved å gjøre en mindre jobb i forkant, tenker programmet selv og lærer hva som er riktig.

– Vi er ennå helt i startfasen, men vi er rigget for fremtiden, sier Mariann.

Sammen med Accountor Molde er vi et pilotkontor i Norge.

Accountor Helgeland er et pilotkontor i Norge sammen med Accountor Molde. Foto: Stian Krane

Stort behov for bærekraftsrapportering

I takt med det grønne skiftet og all energieffektiviseringen som de fleste bedrifter må gjennom, skal det leveres mange rapporter på bærekraft.

Det er mange rapporter som skal leveres, men ved hjelp av kunstig intelligens kan dette gjøres langt mer effektivt enn før.

– Denne bærekraftsrapportering kan vi bistå med. Ellers er det skjerpa krav og mer dokumentasjon rundt avtaleverk, rammeverk og risikovurdering,.

Dette er et godt eksempel på hvordan Accountor Helgeland har tilpasset seg samfunnsendringene for å sikre seg arbeid når bokføring tar mindre tid.

Hyggelig å ta i mot kunder i nye lokaler 

I februar 2022 flytta Mosjøen regnskapskontor inn i nye lokaler i gågata i sentrum av Mosjøen.

I februar 2022 flytta Mosjøen regnskapskontor til nye lokaler i gågata i sentrum

– Siden vi lever av regnskap og teknologiske løsninger rundt det, er det hyggelige å presentere disse løsningene i  moderne lokaler.

Mariann Nilsskog
Daglig leder Mariann Nilsskog (t.h) leder en stab på totalt 33 ansatte på Helgeland.

Vekstbedriften har siden 2019 økt fra 25 til 33 ansatte hvor disse er fordelt på hovedkontorene i Mosjøen og Sandnessjøen.

– Vi har support på systemer, kjører lønn og håndterer spørsmål om personal. Men det viktigste vi driver med nå, er nok at vi bistår kunder med rådgivningstjenester, forteller Mariann.

Viktig å være tilpasningsdyktig

Vi har utviklet oss til et kompetansehus og tilbyr nå langt mer enn bare regnskap.

Under pandemien var det et stort behov for hjelp til ulike kompensasjonsordninger da folk skulle søke støtte. Senere ble det aktuelt å søke strømstøtte og kompensasjon og bistand for ulike støtteordninger.

Daglig leder Mariann Nilsskog. Foto: Stian Krane

– Det gjelder å tilpasse seg. Vi jobber på andre måter enn før. Papiret blir borte, alt blir mer digitalt og kravene til dokumentasjon øker, avslutter Mariann Nilsskog, felles daglig leder for de fire kontorene til Accountor Helgeland.

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

Annonsørinnhold | Accountor HelgelandAccountor Helgeland er ditt lokale regnskapskontor. Vi er lokalt eid, og har lokasjoner i Mosjøen, Sandnessjøen, Hattfjelldal og i Herøy.
Våre 32 dyktige ansatte hjelper store og små bedrifter med regnskap og økonomisk rådgivning. Med god kompetanse og høy fagkunnskap er vi klare til å hjelpe både små og store kunder. 

Strandgata 12-16, 8656 Mosjøen
+47 75 11 36 80
helgeland@accountor.no

Sandnessjøen 75 07 60 60

Produsert av Næring i Nord – Nordfra.no

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.