MATOPPSKRIFT

Stekt kveite

Kveita er den største flyndrefisken i våre farvann. Det hvite og delikate kjøttet er populært i nord, og du er garantert fornøyde gjester om du behandler denne råvaren rett.

Stekt kveite

Stekt kveite Kveita er den største flyndrefisken i våre farvann. Det hvite og delikate kjøttet er populært i nord, og du er garantert fornøyde gjester om du behandler denne råvaren rett. Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 4
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 2 store kveiteskiver
  • 1 beger creme fraiche
  • Smør til steking
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Del kveiteskivene i to slik at du får 4 skiver.
  2. Stek kveita i smør og ha på salt og pepper etter smak. Kveite kan fort bli tørr dersom den stekes for lenge. Følg derfor med under hele stekeprosessen.
  3. Ta fisken ut av panna når den er ferdig stekt, og fyll panna med creme fraiche.
  4. Rør stekefettet og creme fraiche sammen slik at du får med all smaken i panna.
  5. Legg deretter fiskestykkene tilbake i panna og la dem surre litt sammen med sausen i ca tre minutter.
  6. Legg opp fisk og saus på tallerkener med kokte poteter og en frisk salat.

Notater

GOD MIDDAG 🙂

Vi foreslår å lese...

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.

Nordfra.no benytter informasjonskapsler (cookies) for å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen. Vi samler ikke inn, deler, eller lagrer sensitiv informasjon om lesere av magasinet. LUKK Kontakt oss