Matoppskrift - SenjaMatstudio

Stekt auar

Sprøstekt uer er en delikatesse utenom det vanlige. Mye smak og sprø skorpe gjør denne retten til favoritten hos mange nordlendinger!

Stekt auar

Stekt auar Stekt auar Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 4
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 750 g uerfilet uten skinn og bein
  • Smør til steking
  • Salt og pepper
  • Hvetemel
  • 3 dl fløte

Slik gjør du

  1. Fiskefiletene vendes i hvetemel tilsatt salt og pepper, og stekes brune på begge sider.
  2. Hell over fløte og kok ut panna til en jevn fin saus.
  3. Server med kokte poteter og kokte grønnsaker eller en frisk salat. Gulrotstuing smaker alltid godt til stekt fisk.

Vi foreslår å lese...

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.

Nordfra.no benytter informasjonskapsler (cookies) for å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen. Vi samler ikke inn, deler, eller lagrer sensitiv informasjon om lesere av magasinet. LUKK Kontakt oss