Matoppskrift - SenjaMatstudio

Rognkaker

Skreisesongen er en herlig tid! Torskerogn er en av råvarene fra skreien, og er du så heldig at du får tak i fersk rogn kan du invitere til en eksotisk rett fra nord!

Rognkaker

Rognkaker Rognkaker Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 4 personer
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 500 g rogn, rå
  • 300 g potet, melen type
  • 2 stk egg
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • Potetmel
  • Smør til steking

 


Tilbehør:

  • Potet
  •  Råkost

Slik gjør du

  1. Skrap rognen ut av hinnen.
  2. Kok potetene med skallet på og skrell dem.
  3. Potetene moses fint, rør inn egg, salt og pepper.
  4. Bland rognen godt inn i potet-blandingen.
  5. Varm litt smør og olje i en stekepanne og stek en prøvekake.
  6. Den skal flyte litt ut, men deretter holde fasongen.
  7. Hvis røren er for løs kan du røre inn litt potetmel.
  8. Når du steker rogn-kakene er det viktig å ha moderat varme, slik at kakene blir gjennomstekte, men ikke brent.
  9. Server rognkakene med råkost og poteter.

Dersom du ikke har tilgang på fersk rogn kan du bruke hermetisk rogn som du finner i dagligvarebutikkene.

Vi foreslår å lese...

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.

Nordfra.no benytter informasjonskapsler (cookies) for å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen. Vi samler ikke inn, deler, eller lagrer sensitiv informasjon om lesere av magasinet. LUKK Kontakt oss