MATOPPSKRIFT

Reinsdyrstek i viltsaus

Reinsdyrstek er en favoritt i Nord-Norge. Dette er en klassisk stek med viltsaus som du kan servere oppskåret med saus ved siden av, eller du kan koke kjøttskivene i sausen til slutt. Da får du et fantastisk mørt kjøtt.

Foto matbilde: Eirik Nilssen, Senja Matstudio

Matoppskrift: Rein i viltsaus

Reinsdyrstek i viltsaus Reinsdyrstek i viltsaus Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 4 Forberedelse: Tidsbruk:
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 2 kg reinsdyrstek
  • ca 1 ts salt
  • ca 1 ts pepper
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • 8 dl vann

Viltsaus:

  •  2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl sjy/kraft
  • 2 stk knuste einebær
  • 1 dl seterrømme
  • 3 skiver ekte geitost
  • 1 ss rørte tyttebær
  • ½ ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Gni inn steken med krydderet.
  2. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
  3. Legg steken i en langpanne sammen med løk i båter og gulrot i skiver, tilsett vann.
  4. Sett panna inn i stekeovnen på 125°C. Stek den i ca. 2 timer.
  5. Når steketermometeret viser ca. 70°C har steken en rosa snittflate, ved ca. 76°C er den grå.
  6. Sil opp sjyen etter at steken er ferdig stekt.
  7. Brun smør og mel og spe med sjy.
  8. Ha i einebær og kok opp under omrøring.
  9. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  10. Tilsett rømme og geitost eller tyttebær og smak til med salt og pepper. 

Notater

Server reinsdyrstek med stekt sopp, rosenkål, viltsaus og poteter. Rørte tyttebær passer godt til. Prøv en god potetmos av Gulløye poteter om du vil variere.

Vi foreslår å lese...

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.

Nordfra.no benytter informasjonskapsler (cookies) for å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen. Vi samler ikke inn, deler, eller lagrer sensitiv informasjon om lesere av magasinet. LUKK Kontakt oss