Matoppskrift - SenjaMatstudio

Pannestekt ørret

Stekt ørret er sommerfavoritten for mange nordlendinger. Her er det tradisjon for å høste av alle vann, elver og innsjøer.

Stekt ørret på en skive grovbrød med rømmesaus over er solid og god kost, og har samme effekten som skreimølja: Du blir god og sigen, og det kan passe godt med en middagskvil etter maten!

Pannestekt ørret

Pannestekt ørret Pannestekt ørret Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 4 personer
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • ca 1,5 kg ørret
  • Hvetemel
  • 1 dl rømme
  • 1 dl matfløte
  • Smør til steking
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Rens ørreten og fjern blodrand.
  2. Skrap vekk skjell på begge sider med en skarp kniv.
  3. Bland mel, salt og pepper og vend fisken i blandingen.
  4. Fisken stekes i smør og tilsettes rømme og litt fløte.
  5. La fisken småsurre i sausen til sausen er varm.
  6. Sett pannen på bordet og server potet eller grovbrød til.

Enkelt, og fantastisk godt!

Vi foreslår å lese...

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.

Nordfra.no benytter informasjonskapsler (cookies) for å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen. Vi samler ikke inn, deler, eller lagrer sensitiv informasjon om lesere av magasinet. LUKK Kontakt oss