MATOPPSKRIFT

Lammesodd

Lammesodd er enkelt å lage, godt å spise og veldig mettende! Dette er en kraftig, hjemmelaget suppe med lammekjøtt og grønnsaker som ofte ble servert med flatbrød og smør før i tiden.

Foto matbilde: Eirik Nilssen, Senja Matstudio

Oppskrift Lammesodd

Lammesodd Lammesodd Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 4
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 1,2 kg sau eller lammekjøtt fra bog og bryst
  • 150 g løk
  • 250 g gulrot
  • 250 g kålrot
  • 1 kg potet
  • Salt, pepper
  • 1,5 l vann

Slik gjør du

  1. Kjøttet kuttes opp i passe biter, saltes og settes kjølig over natta.
  2. Legg deretter kjøttet i kaldt vann og kok opp.
  3. Kjøttet kokes forsiktig. Fjern skum under koking.
  4. Tilsett salt og kok til kjøttet er nesten mørt.
  5. Gulrot og kålrot skrelles og kuttes i store biter og tilsettes soddet.
  6. Hakk løken i terninger, legg den i soddet og smak til med pepper og eventuelt mer salt.
  7. Potetene skrelles og legges hele i soddet.
  8. Kok på svak varme til grønnsaker og poteter er ferdig kokte.

Notater

Bruk 1 flat middagstallerken med kniv og gaffel, samt 1 dyp suppetallerken med skje. Kjøttet og poteter legges på den flate tallerken og deles opp i passe små biter. Soddet med grønnsaker øses opp i suppetallerken, og spises ved siden av kjøtt og potet. Flatbrød hører med til denne festmaten.

Vi foreslår å lese...

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.

Nordfra.no benytter informasjonskapsler (cookies) for å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen. Vi samler ikke inn, deler, eller lagrer sensitiv informasjon om lesere av magasinet. LUKK Kontakt oss