Matoppskrift - SenjaMatstudio

Laksesuppe

Suppe smaker best hjemmelaget. Og laksesuppe er ikke noe unntak. Denne suppen passer godt hele året, den har mye smak og du kan servere den både til hverdags og fest.

Laksesuppe

Laksesuppe Laksesuppe Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 4
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 1 l fiskekraft
  • 1 dl rømme
  • 1 dl hvitvin
  • 300 g laksefilet i terninger
  • ½ vårløk
  • ¼ agurk
  • ¼ stangselleri
  • 1 gulrot
  • 3 ss smør
  • 2 finhakkede sjalottløk

Slik gjør du

  1. Legg sjalottløk i smeltet smør i panna.
  2. Tilsett hvitvin og kok inn blandingen til den er nesten tørr.
  3. Ha i fiskekraften.
  4. Skrell grønnsakene og kutt dem i fine strimler.
  5. Kok opp suppen og sett ned varmen slik at den småkoker.
  6. Ha i grønnsakene og smak til med salt og pepper.
  7. Pisk rømmen lett og hell den over i suppen.
  8. Legg i lakseterningene og la suppen trekke i ca 5 minutter.

  Dersom du ikke lager fiskekraft selv finner du det i frysedisken i dagligvarebutikker. Du kan også bruke fiskebuljong eller fond som base til fiskesupper.

Vi foreslår å lese...

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.

Nordfra.no benytter informasjonskapsler (cookies) for å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen. Vi samler ikke inn, deler, eller lagrer sensitiv informasjon om lesere av magasinet. LUKK Kontakt oss