MATOPPSKRIFT

Laks med asiatisk vri

Laks er en fantastisk råvare som går til det meste. Ikke bare er laks sunt, men den er også blitt en rimelig råvare. Jeg sverger til porsjonsstykkene du finner i frysediskene hvor du bare kan klippe av de stykkene du skal bruke og la resten ligge i fryseren til neste gang. 

Foto matbilde:Eirik Nilssen, Senja Matstudio

Jeg er for tiden i en asiatisk boble etter reiser i Asia, og har forelsket meg i alle de fantastiske smakene, curriene, aromaene, urtene og ikke minst alle de ulike sausene du får på streetfood steder, markeder og restauranter.

Våre nordiske råvarer fra havet er blitt populære innslag på asiatiske menyer, og kombinert med spennende tilbehør blir den trauste norske laksen forvandlet til en eksotisk hovedrolleinnehaver i det asiatiske kjøkken. 

Prøv denne vrien på laksemiddagen neste gang du ønsker litt variasjon. Ikke er den bare kjemperask å lage, den er også veldig god. 

Oppskrift Laks Asia

Laks med asiatisk vri Laks med asiatisk vri Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 2 Forberedelse: Tidsbruk:
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 2 stk lakseskiver
  • 2 stk vårløk
  • En håndfull finkuttet frisk koriander

Marinade:

  • 1 ts finhakket ingefær
  • 1-2 hvitløkfed, knust og finhakket
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus (du får den på de fleste supermarkeder og asiabutikker)
  • 1 ss ketchap manis (søt soyasaus)

Slik gjør du

Fremgangsmåte marinade:

  1. Bland alle ingrediensene til marinaden i en litt flat bolle.
  2. Legg laksestykkene i og vend dem et par ganger i marinaden.
  3. Dekk med plast og sett på kjøl i ca en time (kan godt stå over natten).
  4. Du kan også helle marinaden i en plastpose og legge laksestykkene i posen.

Steking:

  1. Sett grillen på medium varme.
  2. Legg laksen på et stekebrett eller en ildfast form ca 20 cm fra grillen.
  3. Drypp over resten av marinaden.
  4. Grilles i 7-8 minutter til du får en karamellisert overflate på laksen.
  5. Følg godt med slik at den ikke brenner seg.
  6. Dryss over sesamfrø, finkuttet vårløk og koriander.

Notater

Server laksen til kokt eller stekt ris, nudler eller pasta med smakselementer som stekt løk, hvitløk, chili, soya mm. Her er det bare å være kreativ og bruke det du har liggende. Det viktigste er at du finner en fin balanse.

Vi foreslår å lese...

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.

Nordfra.no benytter informasjonskapsler (cookies) for å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen. Vi samler ikke inn, deler, eller lagrer sensitiv informasjon om lesere av magasinet. LUKK Kontakt oss