MATOPPSKRIFT

Laipi – Samisk brød

Laipi er et samisk tradisjonsbrød som du bør ha tilgjengelig når du skal servere sodd, bidos eller finnebiff. Du kan også bruke brødet til en god skive ost eller gomme.

Foto matbilde:Eirik Nilssen, Senja Matstudio

Oppskrift: Laipi

Laipi – Samisk brød Laipi – Samisk brød Skriv ut oppskrift
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 1 l melk
  • 1 l vann
  • 3 dl smeltet smør
  • 3 dl sirup
  • 200 g fersk gjær
  • Salt
  • 4 dl sammalt grovmel
  • 4 dl grovt rugmel
  • Ca 1,4 kg hvetemel (til passe deig)

Slik gjør du

  1. Melk, vann og smør varmes.
  2. Tilsett sirup og rør inn den ferske gjæren.
  3. Husk at væsken (melk/vann) ikke må være varmere enn 37 grader (lunken).
  4. Tilsett mel og salt og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin.
  5. La deigen heve til dobbel størrelse.
  6. Del den i 8 emner, kjevle ut hvert emne til ca 2 cm høyde og legg på et smurt stekebrett.
  7. Settes til etterheving i 15 minutter, prikk brødet med gaffel før du setter det i ovnen
  8. Stek på 220 grader i ca 8 – 10 minutter.

Vi foreslår å lese...

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.

Nordfra.no benytter informasjonskapsler (cookies) for å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen. Vi samler ikke inn, deler, eller lagrer sensitiv informasjon om lesere av magasinet. LUKK Kontakt oss