Matoppskrift - SenjaMatstudio

Kokt kveite med sandefjordsmør

Kokt kveite er tradisjonell julemat i Nord-Norge og en fin avveksling til den ellers så fete maten i julen. Dette er god, sunn og fin mat for spesielle anledninger.

Kokt kveite med sandefjordsmør Kokt kveite er tradisjonell julemat i Nord-Norge og en fin avveksling til den ellers så fete maten i julen. Dette er god, sunn og fin mat for spesielle anledninger. Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 4
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • ca 1 kg kveite i skiver
  • 2 l vann
  • ½ sitron
  • 1 ss 7 % eddik
  • Salt
  • Sort hel pepper
  • Laurbærblad
Sandefjordsmør:
  • 1 dl kremfløte
  • 250 g meierismør
  • Persille, finkuttet
Agurksalat:
  • 1 agurk
  • 2 ss eddik, 7%
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en vid kjele sammen med salt, pepper og laurbærblad.
  2. Tilsett salt og eddik.
  3. Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. Den er ferdig når beinet lett slipper fisken.
Sandefjordsmør:

Kok opp fløten og pisk inn smørterninger, litt etter litt. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Agurksalat:

Skjær agurk med ostehøvel og legg skivene i vannet som er pisket sammen med eddik, olje og sukker. La agurken trekke i laken i et par timer før servering. Dersom du ønsker et mer spennende utseende på agurksalaten kan du høvle agurken på langs.

Notater

GOD MIDDAG 🙂

Vi foreslår å lese...

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.

Nordfra.no benytter informasjonskapsler (cookies) for å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen. Vi samler ikke inn, deler, eller lagrer sensitiv informasjon om lesere av magasinet. LUKK Kontakt oss