MATOPPSKRIFT

Finnbiff med sopp og potetmos

Finnbiff er en gammel samisk rett som har fått stor popularitet etter at reinskav ble tilgjengelig i butikkene. Du finner fryst reinskav i alle dagligvarebutikker

Foto matbilde:Eirik Nilssen, Senja Matstudio

Oppskrift Finnbiff med sopp og potetmos

Finnbiff med sopp og potetmos Finnbiff med sopp og potetmos Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 4
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 1 kg skavet reinkjøtt
  • 2 stk middels store løk
  • 2 dl fløte
  • 1 dl rømme
  • Ca 1 dl vann (nok vann til at det dekker kjøttet)
  • Salt, pepper, einebær
  • Smør til steking

Slik gjør du

  1. Kjøttet brunes lett i stekepanne.
  2. Løken grovkuttes i terninger og stekes i smør og legges deretter over kjøttet.
  3. Strø over salt og pepper, hell på vann til det dekker kjøttet og kok på svak varme i ca ½ time.
  4. Ha i fløte og rømme ved slutten av koketida, og smak til med knuste einebær. Denne retten kan du servere med kokte poteter eller en god potetmos. Tyttebær hører med.

Notater

Det samiske brødet Laipi passer godt til. NB! Det er viktig at kjøttet blir godt gjennomkokt og mørt. Dette justerer du underveis ved å smake på kjøttet mens du jobber.

Vi foreslår å lese...

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.

Nordfra.no benytter informasjonskapsler (cookies) for å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen. Vi samler ikke inn, deler, eller lagrer sensitiv informasjon om lesere av magasinet. LUKK Kontakt oss