Matoppskrift - SenjaMatstudio

Bacalao

Vi nordlendinger er rare. Vi sender ni av ti tørrfisker til Syd-Europa slik at de kan skape gode mattradisjoner med våre råvarer. Men siden de kan få råvarene våre kan vel vi få rettene deres…

Bacalao

Bacalao Bacalao Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 6 personer
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 1 kg utvannet klippfisk i biter på ca 4 cm bredde
  • ca 800 g poteter i skiver
  • 2 stk løk i skiver
  • 1 stk rød paprika i skiver
  • ½ finhakket rød chili
  • 1 dl olivenolje
  • 800 g hermetiske
  • grovhakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 dl vann

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en kjele.
  2. Klippfisk, potet, paprika, løk, chili og hermetiske tomater legges lagvis i kjelen.
  3. Rør ut tomatpuré i vann og hell over de andre ingrediensene i kjelen.
  4. Kok opp, og la bacalaoen småkoke på svak varme i ca en time.
  5. Rist kjelen innimellom for å unngå at det svir seg.
  6. Server brød og smør ved siden av.
  7. Bland gjerne inn oliven om du er glad i det.

    Ha i oliven til slutt – det gir retten en touch av Syd-Europa!

Vi foreslår å lese...

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.

Nordfra.no benytter informasjonskapsler (cookies) for å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen. Vi samler ikke inn, deler, eller lagrer sensitiv informasjon om lesere av magasinet. LUKK Kontakt oss