MATOPPSKRIFT

Bacalao på menyen

Vi nordlendinger er rare. Vi sender ni av ti tørrfisker til Syd-Europa slik at de kan skape gode mattradisjoner med våre råvarer. Men siden de kan få råvarene våre kan vel vi få rettene deres…

Foto: Eirik Nilssen, SenjaMatstudio

Oppskrift: Bacalao

Bacalao på menyen Bacalao på menyen Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 6 personer
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 1 kg utvannet klippfisk i biter på ca 4 cm bredde
  • ca 800 g poteter i skiver
  • 2 stk løk i skiver
  • 1 stk rød paprika i skiver
  • ½ finhakket rød chili
  • 1 dl olivenolje
  • 800 g hermetiske
  • grovhakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 dl vann

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en kjele.
  2. Klippfisk, potet, paprika, løk, chili og hermetiske tomater legges lagvis i kjelen.
  3. Rør ut tomatpuré i vann og hell over de andre ingrediensene i kjelen.
  4. Kok opp, og la bacalaoen småkoke på svak varme i ca en time.
  5. Rist kjelen innimellom for å unngå at det svir seg.
  6. Server brød og smør ved siden av.
  7. Bland gjerne inn oliven om du er glad i det. Ha i oliven til slutt – det gir retten en touch av Syd-Europa!

Vi foreslår å lese...

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.

Nordfra.no benytter informasjonskapsler (cookies) for å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen. Vi samler ikke inn, deler, eller lagrer sensitiv informasjon om lesere av magasinet. LUKK Kontakt oss